Conferinta de promovare a produselor piscicole

Actualizat: 19 August 2013
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Proiectul “Promovare produse piscicole” a inceput activitatea de constientizare a populatiei prin promovarea consumului de peste si produse din peste, desfaurata in perioada iulie 2013 – septembrie 2014.

Proiectul este finantat prin Programul Operational pentru Pescuit, Masura 3.4 „Dezvoltarea de noi piete si campanii de promovare”, Axa prioritara 3: MASURI DE INTERES COMUN.

Astazi, in cadrul conferintei de presa organizata in Bucuresti, au fost prezentate obiectivele proiectului si activitatile care se vor desfasura in cadrul campaniei nationale de informare. S-au dezbatut teme legate de consumul de preste si produse din peste in Romania.

Principalele teme de discutie care au fost dezbatute sunt:

Protectia mediului
Consumul de peste din surse sigure are un impact pozitiv asupra mediului, deoarece in general societatile sau persoanele fizice autorizate, care se ocupa de aceasta activitate trebuie sa respecte standardele in vigoare.
In acest sens cei care se ocupa cu pescuitul trebuie sa respecte urmatoarele:


Pentru evitarea dezechilibrului natural se stabileste o cota, aceasta facandu-se prin limitarea volumului capturilor pentru o anumita specie sau grupuri de specii pe zone de pescuit, perioade de timp, metode de pescuit, nave/ambarcatiuni sau grupuri de nave/ambarcatiuni, sau in baza altor criterii stabilite ulterior de autoritatea publica centrala care raspunde de pescuit si acvacultura.

Au fost prezentate:

De asemenea s-a incurajat consumul de peste din surse controlate, astfel incat sa se elimine atat efectele negative asupra mediului, cat si asigurarea sigurantei alimentare.

Principalele operatiuni de promovare a certificarii calitatii, precum si avantajele acestor certificari asupra consumatorului final
Beneficiul principal al consumului produselor certificate este siguranta consumului unui produs de calitate.

S-au prezentat:

Certificarea societatilor comerciale din punct de vedere a managamentului calitatii
Operatiunile de certificare a calitatii reprezinta avantaje si pentru firmele producatoare de materii prime si produse finite si anume:
Imbunatatirea sistemelor de management, incluzand aici mecanismele de planificare, monitorizare, evaluare si raportare;
Recunoasterea calitatii gospodaririi practicate, in acord cu un standard international
Imbunatatirea proceselor de gestiune a firmei si a eticii de afaceri
Acces la credite si investitii
Siguranta pietei existente in conditiile in care aceasta devine din ce in ce mai dificil de mentinut
Firmele pot raspunde la cererea de produse de origine controlata
imbunatatirea proceselor productive

Avantajele pe plan local daca ar exista produse recunoscute in conformitate cu Regulamentul CE nr. 2081/92, respectiv regulamentul CE nr. 510/2006
Au fost prezentate atuurile consumului de produse din surse certificate, plecand de la consideratia ca firmele care au produse certificate respecta standardele de calitate, deoarece acestea pot prezenta un avantaj din punct de vedere al calitatii.

Au fost realizate dezbateri in acest sens si cei interesati au fost incurajati sa faca demersurile de obtinere a certificarii privind protectia de “ indicatia geografica” sau “ denumirea de origine”. De asemenea, s-a pus accentul pe consumul de peste furnizat de societatile certificate din punct de vedere al calitatii. Au fost prezentate Regulamentul (CE) nr. 2081/92, respectiv Regulamentul CE nr 510/2006 ale Consliliului Europei si conditiile de comercializare a acestor produse.

“Intreaga campaniei de informare are ca obiectiv principal incurajarea consumului de preste si produse din peste. Prin organizara acestei conferinte de presa am incercat sa atragem atentia asupra consmului scazut de peste la nivel national si de impactul care poate sa-l aiba acesta in timp asupra populatiei.” a declarat ADRIAN POPA - Director Vanzari SEA BELL TRADING


Citeste si despre:

Hipercolesterolemia si strategii de prevenire a bolilor cardiace Celulita (inflamatia tegumentelor) Topul celor mai periculoase alimente pentru sanatate 13 produse de care nu aveti nevoie Stabilirea preturilor produselor medicamentoase de uz uman de care beneficiaza asiguratii, cu sau fara contributie personala Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. Proceduri cosmetice : Alegerea produselor de ingrijire a tenului Produsele organice sunt mai sanatoase Alergiile la produsele cosmetice Proceduri cosmetice: alegerea produselor de ingrijire a pielii - cunoasterea ingredientelor lor Profilaxia bolilor cu transmitere directa (prin sange si produse de sange)