Alte 4.041 de noi cazuri de COVID-19! Alexandru Rafila: „In 2 saptamani vom depasi 10.000 de cazuri si nu vom mai avea paturi la ATI”

Actualizat: 02 Noiembrie 2020
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Alte 4.041 de cazuri noi de COVID-19 au fost raportate in ultimele 24 de ore, din 10.566 de teste efectuate. Prof. Alexandru Rafila, reprezentantul Romaniei la OMS, sustine ca daca numarul de cazuri va creste in acelasi ritm ca si pana acum, in urmatoarele doua saptamani vom depasit 10.000 de imbolnaviri pe zi si ca este foarte posibil sa nu mai avem paturi in sectiile de ATI.


Cazurile noi care apar aduc alte cazuri noi, tot mai multe. Probabil, spre sfarsitul lunii decembrie, in limita altor masuri, cred ca numarul de cazuri va inregistra unul cu 5 digiti, adica vor fi cel putin 10.000 de cazuri pe zi. Nu am avut nicio saptamana care sa spunem ca s-a stabilizat cresterea. Suntem pe trend ascendent. Spitalele au o capacitate limitata. Daca aceasta crestere va fi la fel, in doua saptamani vom depasi la 10.000 de cazuri si nu vom mai avea paturi la ATI.”, a declarat Alexandru Rafila, la postul de televiziune Romania TV.


Nu este pentru prima data cand reprezentantul Romaniei la OMS sustine ca vom ajunge, pana la finalul acestei luni, la 10.000 de cazuri pe zi.


Pana astazi, 2 noiembrie, pe teritoriul Romaniei, au fost confirmate 250.704 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Alte 4.041 de cazuri noi de COVID-19 au fost raportate in ultimele 24 de ore, bilantul ajungand la 250.704 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.


Capitala continua sa inregistreze cele mai multe cazuri noi de coronavirus, respectiv 592, iar rata de infectare se apropie de 4 la mia de locuitori. Astazi, Bucuresti a ajuns la 3,91 la mia de locuitori, fata de 3,79, cu o zi in urma.


Au fost raportate si 86 decese (48 barbati si 38 femei), ale unor pacienti infectati cu noul coronavirus, internati in spitalele din Alba, Arad, Bacau, Bihor, Bistrita-Nasaud, Botosani, Braila, Caras-Severin, Cluj, Constanta, Dolj, Gorj, Ialomita, Iasi, Maramures, Mehedinti, Neamt, Olt, Prahova, Salaj, Sibiu, Suceava, Timis, Tulcea, Vaslui, Vrancea si Municipiul Bucuresti.


Dintre acestea, 1 deces a fost inregistrat la categoria de varsta 30-39 de ani, 4 decese la categoria de varsta 50-59 de ani, 29 decese la categoria de varsta 60-69 ani, 33 decese la categoria de varsta 70-79 ani si 19 decese la categoria de peste 80 de ani.


80 dintre decesele inregistrate sunt ale unor pacienti care au prezentat comorbiditati, 3 pacienti decedati nu au prezentat comorbiditati, iar pentru 3 pacienti decedati nu au fost raportate comorbiditati pana in prezent.


La terapie intensiva sunt internati 916 pacienti COVID.

Surse:
https://www.romaniatv.net/alexandru-rafila-atrage-atentia-in-mod-evident-pericolul-cel-mai-mare-de-a-lua-covid-este-transportul-in-comun_542932.html#n
https://www.libertatea.ro/stiri/alexandru-rafila-in-doua-saptamani-vom-depasi-la-10-000-de-cazuri-coronavirus-3214904


Citeste si despre:

Care este calea cea mai usoara prin care se transmite coronavirusul? Ce poti face pentru a nu te infecta? Semne timpurii ale cancerului Diferente intre recoltarea celulor stem din maduva osoasa si cordonul ombilical La fiecare doua minute, in lume, o femeie moare de cancer de col uterin Sindromul Klinefelter 7 informatii pe care le transmite parul despre sanatatea ta Parintii adolescenti De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. Litiaza biliara (calculii biliari) Intoxicatia cu cafeina: cand trebuie sa ne oprim? Petele de varsta sau lentigo solar: cauze, simptome si tratament Poate dermatita seboreica sa provoace caderea parului? Fluorul din pasta de dinti - sanatos sau nu? Revascularizarea membrului inferior Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament