A IX-a Conferinta Nationala Inovatie in Stomaterapie: „Imbunatatirea calitatii vietii pacientilor stomizati, o provocare continua pentru specialistii din domeniul stomaterapiei”

Actualizat: 21 Octombrie 2019
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Ingrijirea persoanelor stomizate la nivelul standardelor internationale prin punerea la dispozitia personalului specializat a ultimelor noutati din domeniu reprezinta unul dintre obiectivele principale ale conferintei medicale „Imbunatatirea calitatii vietii pacientilor stomizati, o provocare continua pentru specialistii din domeniul stomaterapiei”.

Conferinta este organizata de Health Events in parteneriat cu Universitatea de Medicina, Farmacie, stiinte si Tehnologie „George Emil Palade” din Targu-Mures.
Evenimentul are ca sponsor principal compania OrtoProfil si va fi creditat cu 15 credite de educatie medicala continua de catre OAMMR, derulandu-se in perioada 17-20 octombrie 2019, la Hotel Danubius, Sovata, reunind peste 200 de participanti din domeniul asistentei medicale.

Sesiunea stiintifica din data de 18 10 2019 va fi deschisa de catre preedinte al CNAS Dr. Vasile Ciurchea.

Participantii vor primi informatii de la lectori de renume din tara si din strainatate referitor la modul in care poate fi imbunatatit managementul terapeutic al pacientului stomizat: managementul stomelor, inovatii stomaterapeutice etc.

Pe langa partea teoretica va exista si o parte practica (workshopuri), in care participantii vor avea ocazia sa aplice notiunile teoretice prezentate in cadrul conferintei, sub indrumarea unor specialisti cu o experienta vasta privind gestionarea corecta a stomei din punctul de vedere al identificarii sistemului stomic potrivit tipului de stoma, cat si a accesoriilor corecte pentru preveni aparitia complicatiilor tegumentare din jurul stomei.

Este important sa se cunoasca faptul ca nu suntem doar o companie importatoare de dispozitive medicale. OrtoProfil a inteles importanta protezarii corecte a stomelor si a utilizarii diferitelor tipuri de accesorii. Incepand cu anul 1996 am initiat si sustinut cursuri, conferinte si alte evenimente medicale prin care incercam sa punem la dispozitia personalului medical din Romania cele mai noi informatii in ceea ce priveste stomaterapia din Europa”, a declarat Dr. Boga Ferenc, director general OrtoProfil.

In cadrul conferintei va fi lansata in Romania gama Aurum al producatorului Welland Medical (Marea Britanie) care reuneste sisteme stomice cu flansa, coninand, pe langa adezivul Hyperflex, miere de Manuka.

Compania Welland Medical se distinge prin inovaie, anual, cercetatorii identificand noi componente care imbunatatesc sistemele stomice cu diferiti compusi naturali astfel incat sa reduca complicatiile ce pot sa apara la nivel stomei sau a tegumentului peristomal.

Gama de sisteme stomice Aurum se adreseaza atat adultilor cat si copiilor si se diferentiaza de restul produselor prin continutul mierii de Manuka prezente la nivelul flansei. Potrivit studiilor, mierea de Manuka are proprietati antibacteriene, antiinflamatoare, cicatrizante foarte puternice, reducand riscul de fi dezvoltate complicatii fiind obtinuta din nectarul florilor de Manuka prezente doar in Noua Zeelanda si Australia.

Compania OrtoProfil este importator oficial al Companiei Welland Medical.

Compania OrtoProfil considera ca lansarea Gamei Aurum este un plus pentru pacientii pe care-i deserveste, oferind o alternativa de gestionare a stomei cu un sistem de protezare performant. Scopul nostru este sa punem la dispozitia pacientilor nostri ultimele inovatii din domeniul stomaterapiei astfel incat calitatea vietii lor sa fie net imbunatatita”, a precizat Dr. Adriana Bokor, director medical OrtoProfil.


Citeste si despre:

5 probleme importante dupa 40 de ani! Tulburarea cu deficit de atentie, hiperactivitate (ADHD) Paralizia cerebrala Cancerul de prostata Romanii stiu mai multe despre boala reumatica decat europenii Ce afectiuni pot fi detectate cu ajutorul unui RMN cerebral Poliartrita reumatoida Artrita psoriazica mutilanta, boala care duce la deteriorarea permanenta a degetelor, mainilor si picioarelor Organizarea si desfasurarea programelor de pregatire a specialistilor compartimentelor pentru prevenire din serviciile voluntare pentru situatii de urgenta Organizarea sistemului de educatie medicala continua pentru medicii dentisti Proceduri comune pentru durerile din artrita gatului