Ce presupune chirurgia oro-dentara?

Actualizat: 05 Noiembrie 2018
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Consultant medical:

Dr Raluca Boatca
Medic dentist specialist chirurgie dento-alveolara

Velvet Dental

Tehnicile specifice de chirurgie orala sunt folosite doar atunci cand este necesar.

Fie ca este vorba de o extractie sau de proceduri mai complicate, medicii nostri vor finaliza cu succes interventia.

Printre aceste tehnici se numara:
- interventii chirurgicale efectuate la nivelul cavitatii bucale;
- rezectii apicale;
- regularizari ale crestelor alveolare;
- chirurgie parodontala;
- chirurgie plastica gingivala.

Daca un dinte este deja compromis, trebuie sa se faca o extractie. Este solutia la care se apeleaza in cazul in care dintele nu mai poate fi recuperat prin proceduri standard.

Tehnica se foloseste si in cazul in care din dinte nu au ramas decat resturi de radacina sau daca este vorba despre dinti care erup. Aceasta procedura presupune ca dintele sa fie extras din cavitate; in locul acestuia se poate face un implant sau se poate construi o punte.

In cazul in care radacina unui dinte este bolnava, aceasta trebuie indepartata cat mai repede. Dar aceasta procedura nu se poate realiza daca dintele doare sau prezinta infectie, ci dupa tratarea acestor simptome. In acest caz se apeleaza la rezectie apicala. In urma acestei proceduri se pastreaza portiunea de radacina sanatoasa a dintelui in cauza.

Regularizarea crestelor alveolare presupune netezirea substratului osos in urma extractiilor. Aceasta tehnica se foloseste in vederea obtinerii unui camp protetic optim protezarilor ulterioare.

Cand vorbim despre chirurgie parodontala, ne gandim la tehnici noi de regenerare osoasa si tisulara ghidata. Se apeleaza la acest tip de chirurgie in vederea pastrarii si prelungirii duratei de viata a dintilor parodontotici.

Chirurgia plastica gingivala inseamna refacerea continutului optim morfofunctional al tesuturilor gingivale.

Organismul reactioneaza diferit la interventiile chirurgicale la care este supus, in functie de metabolism. Rezistenta organismului este data si de o dieta corespunzatoare, bogata in calciu (produse lactate si legume verzi), magneziu (cereale, nuci, alune, carne rosie), fosfor (galbenus de ou, peste, lapte), fluor (ceai, peste), vitamine si alte minerale.


Facilitati de tratament

Clinici si cabinete medicale

Clinica Stomatologica Smilewy
Tel: 0751171107
Timisoara, Smileway, Strada Loichiță Vasile 1-3 Sc. D, Parter, Timișoara 300633
SmilePro
Tel: 0770773773
Bucuresti, Strada Roșia Montană 6

Citeste si despre:

Reducerea dioptriilor (chirurgia refractiva) Organizarea sistemului de educatie medicala continua pentru medicii dentisti Artroscopia Bolile gingiilor (gingivita si paradontopatia) Caria dentara Maselele de minte – cand si de ce trebuie scoase? Semne si simptome in caz de hemofilie Un cadru unic pentru stomatologia sub anestezie generala sau sedare Indicatii dupa inserarea unui implant dentar Pierderea in greutate pe cale chirurgicala sau chirurgia obezitatii Complicatii si probleme dupa o interventie chirurgicala Chirurgia plastica intre mit si adevar Principii chirurgicale in patologia esofagului Avantajele si riscurile chirurgiei plastice si reconstructive Ovarectomia (chirurgia indepartarii ovarelor) Cum alegem un chirurg plastician bun