Revista online Nature Cell Biology a publicat un nou studiu de biologie si biochimie care dezvaluie faptul ca un singur tip de celule din mucoasa vezicii urinare este responsabil pentru aparitia si dezvoltarea cancerului la acest nivel.
Conform spuselor lui Philip Beachy, profesor de biochimie si de biologie si conducator al studiului, cancerul invaziv, care revine si daca tumorile sunt indepartate prin interventii chirurgicale sau tratament, este cauzat de aceste celule agresive care raman inca active in mucoasa vezicii urinare si dupa operatie.
Aceasta descoperire ar putea sprijini inovatia in abordarile terapeutice si de diagnostic, a declarat Michael Hsieh, profesor asistent de urologie si co-autor al studiului.
Daca putem intelege mai bine cum apare si cum progreseaza cancerul urinar, vom putea fi capabili sa il tratam eficient cu ajutorul celulelor stem, sa il depistam mai devreme si sa il monitorizam responsabil, a mai declarat medicul.
Cancerul de vezica urinara este, din punct de vedere al frecventei, al saselea dintre cele mai comune tipuri de cancer. Se manifesta cu precadere in randul populatiei masculine, dupa varsta de 60 de ani, insa nici femeile nu sunt ferite de aceasta maladie.