S-au facut primele stimulatoare cardiace biologice create din celulele inimii

Actualizat: 18 Iulie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Folosind o o terapie genetica avansata, cercetatorii americani au realizat, in premiera medicala, primele stimulatoare cardiace biologice concepute din celule ale inimii.

Stimulatoarele biologice vor putea fi utilizate la copiii nenascuti (feti), ale caror probleme cardiace nu pot fi tratate cu ajutorul stimulatoarelor conventionale.

In general, stimulatoarele cardiace sunt dispozitive electronice care transmit impulsuri electrice catre inima pentru a echilibra ritmul cardiac si a ajuta organul sa functioneze normal.

In noul studiu derulat de americanii de la Institutul Cedars-Sinai, Los Angeles, s-a descoperit ca stimulatoarele electronice pot fi inlocuite cu unele biologice, realizate din celule nespecializate ale inimii. Savantii au realizat deja primele teste ale acestor stimulatoare pe porci si au obtinut rezultate remarcabile in tratarea afectiunilor inimii.

Pacemakerul biologic creat din celulele inimii ar putea fi utilizat pe oameni in urmatorii trei ani.


Citeste si despre:

Stimulatoarele cardiace si defibrilatoarele salveaza vieti in moduri diferite Insuficienta cardiaca Factorii care determina aparitia si agravarea insuficientei cardiace Anatomia inimii - Conductia si ciclul cardiac Top 10 alimente care sustin sistemul imunitar Pericolul ascuns al bolii ce poate provoca moarte subita Cancerul tiroidian la copii De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. Crioprezervarea – Fertilizarea in vitro Palpitatiile – cand devin un motiv de ingrijorare? Cand trebuie sa ne adresam cardiologului? Investigatii cardiologice de rutina Esofagul Barrett Cifoza - curbura anormala a coloanei vertebrale Cancerul la inima, o raritate - de la diagnostic la tratament