Noi terapii bazate pe extractele din plante pentru infectiile recurente ale tractului urinar

Actualizat: 29 Iulie 2009

Extractul de forskolin, obtinut dintr-o planta din India asemanatoare rapitei numita Coleus forskohlii, s-a dovedit ca reduce infectiile tractului urinar si potenteaza antibioticele utilizate pentru infectiile tractului urinar determinate de E. coli, bacteria responsabila de peste 90% din infectiile urinare.

Cercetatorii de la Universitatea Duke din USA au ajuns la concluzia ca majoritatea infectiilor tractului urinar recidiveaza la scurt timp dupa tratamentul antibiotic. Ei au descoperit ca bacteriile se pot ascunde intre celulele vezicii urinare fiind foarte greu de indepartat doar de antibiotice. Extractul de foskolin face coloniile de bacterii susceptibile la tratamentul antibiotic.
Peste 90% dintre infectiile tractului urinar sunt determinate de E. coli, acestea fiind intalnite la femei de patru ori mai frecvent decat la barbati.

In prezent extractul de forskolin este folosit in USA ca supliment nutritiv, pentru cresterea nivelului de testosteron si chiar pentru a slabi in greutate.
Cercetatorii au declarat ca in pofida acestor rezultate imbucuratoare, pacientii nu ar trebui sa incerce sa se vindece singuri de infectiile urinare prin asocierea extractului amintit mai sus cu o serie de antibiotice fara a cere sfatul medicului.

La ora actuala se fac studii pe soareci, cercetatorii injectand forskalin direct in vezica urinara sau administrandu-l intravenos. Extractul se pare ca reuseste sa expulzeze mai mult de 75% dintre bacteriile de E. Coli ascunse intre celulele vezicii urinare. In continuare cercetatorii vor incerca sa afle daca si administrarea orala a extractului la soareci este la fel de eficienta din moment ce aceasta va fi calea de administrare folosita la oameni. Studiul va investiga de asemenea si eficienta antibioticelor combinate cu forskalin.

Acest tip de strategie terapeutica poate fi benefica in cazul pacientilor cu infectii recurente ale tractului urinar. In mod ideal, extractul de foskalin va expulza bacteriile din locurile unde se ascund expunandu-le la actiunea antibioticelor astfel ca rezervorul de bacterii ascunse din vezica urinara va fi eliminat iar infectiile urinare nu ar mai trebui sa reapara.


Citeste si despre:

Ceaiurile din plante pot declansa tulburari ale ficatului si cailor biliare Terapii naturale din plante pentru „sanatate curata” Ceaiuri din plante recomandate pentru ameliorarea afectiunilor digestive Beneficiile ceaiurilor din plante Primii ochelari 3D bazati pe vedere creati doar pentru tine Nu ignora hipertensiunea arteriala, chiar daca ai 30 de ani Melasma – cea mai raspandita afectiune a pielii post sezon cald Solutii naturale pentru hipotiroidism Topul celor mai bune ingrediente din lotiunile pentru corp Remedii naturale pentru infectiile tractului urinar Efecte negative surprinzatoare ale produselor din plante 7 beneficii ale sterolilor si stanolilor din plante Imunitatea si substantele active din plante - lucruri pe care trebuie sa le stim