Studiu privind strategiile terapeutice medicamentoase destinate tulburarii cumparaturilor compulsive

Publicat: 13 Iunie 2007
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate


Rezultatele unui studiu realizat de o echipa de cercetatori de la Stanford University School of Medicine au fost surprinzatoare pentru cercetatori. Acestea indica faptul ca un antidepresiv indicat anterior in tratamentul tulburarilor comportamentale care implica si cumparaturile compulsive nu a condos la un beneficiu sustinut si stabil la pacientii cu acest gen de probleme. Medicamentul este escitalopram (Lexapro), un antidepresiv prescris frecvent.
In acest studiu cercetatorii nu au descoperit nici o diferenta intre cele doua grupuri de pacienti cu tulburarea cumparaturilor compulsive, primul grup primind Lexapro iar al doilea placebo.
Rezultatele sunt surprinzatoare deoarece conducatorul echipei de cercetatori, Prof. Lorrin Koran, a realizat un studiu similar in 2003 iar atunci a descoperit ca pacientii care sufera de tulburarea cumparaturilor compulsive si-au inbunatatit nivelul de stabilitate dupa administrarea unui medicament antidepresiv (citalopram) in care escitalopramul este substanta activa.
Prof. Koran a declarat ca “a fost un soc faptul ca atunci cand am realizat din nou trialul cu aceiasi substanta activa, aceasta nu a functionat similar cu studiul precedent”.
”Nu cred ca ne confruntam cu o afectiune pur biologica” a declarat Prof. Koran ci “ne confruntam cu un comportament care are radacini biologice diferite la persoane diferite si in consecinta este posibil sa fi avut grupuri foarte diferite de indivizi in cele doua studii”.


Citeste si despre:

Simptomele tulburarii obsesiv-compulsive Exercitii terapeutice Intoxicatia cu substante chimice medicamentoase (barbiturice, neuroleptice, etc.) Stabilirea preturilor produselor medicamentoase de uz uman de care beneficiaza asiguratii, cu sau fara contributie personala Depresia - optiuni terapeutice Terapia dialectica comportamentala in tratarea tulburarii de personalitate borderline Explorarea tulburarii bipolare cu elemente mixte Sensibilitatea la lumina puternica – cand soarele devine prea intens si ce putem face Scapa de matreata si dermatita seboreica – Descopera solutia testata pe toate tipurile de par! Fazele tulburarii bipolare Cauzele tulburarii de panica Lege privind retinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de servicii de comunicatii electronice destinate publicului sau de retele publice de comunicatii Impactul simptomelor premenstruale asupra tulburarii bipolare Legea privind dispozitivele medicale Utilizarea substantelor destinate indreptarii parului Ulcerul peptic: combinatii terapeutice eficiente