Canabisul dubleaza sansele de psihoza

Actualizat: 29 Iulie 2009
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

psihoza,canabisConform unui studiu realizat de "Cardiff University" si "Bristol University in Britain", care are ca scop evidentierea pericolelor consumului de droguri, persoanele care fumeaza in mod regulat canabis isi dubleaza sansele de a dezvolta boli psihotice.

Cercetatorii au descoperit ca riscul de-a lungul vietii de a dezvolta boli psihotice, in randul consumatorilor de canabis a crescut cu pana la 41%. De asemenea, studiul a evidentiat ca procentul este legat de doza in care este consumat acest drog. Persoanele care consumau in mod regulat au prezentat sanse de risc cuprinse intre 50 si 200% de a dezvolta schizofrenie su alte boli ce includ simptome precum halucinatii sau iluzii. Rezultatele studiului sugereaza ca stoparea utilizarii canabisului va scadea drastic procentajul de risc.

Studiile anterioare nu au reusit sa evidentieze clar legatura dintre consumul de canabis si bolile psihotice. Cercetatorii au reexaminat datele colectate de la peste 35 de studii internationale referitoare la bolile psihotice si consumul de canabis, studii care au fost efectuate pe un numar total de 100.000 de participanti. Factori precum boli mentale preexsitente, consumul altor droguri, coeficientul de inteligenta si clasa sociala, au fost eliminati pentru se studia in amanunt efectele canabisului.

Din pacate, consumul de canabis reprezinta un procent de 45% din internarile care au ca diagnostic psihoza indusa de droguri. Unul din 100 de oameni are sansa de a dezvolta o boala psihotica; acest procent creste pana la 1.4 din 100 daca acestia au consumat vreodata canabis.


Citeste si despre:

Canabisul, de ajutor in cazul depresiei? Ce este cancerul gastrointestinal? Ghid medical de abandonare a fumatului Sarcina multipla: gemeni, tripleti Informatii utile despre sex pe care nu le aflati de la medicul ginecolog Avantajele si dezavantajele alimentatiei exclusiv la san Ce reprezinta psihoza? Urgenta stomatologica. Semnele care ar trebui sa te trimita imediat la dentist Cum poti profita de ultima tehnologie in materie de analize medicale Cum afecteaza varsta riscul de a dezvolta cancer de san? Activitatea fizica creste sansele de prevenire a cancerului de san Remodelarea sanilor Marirea sanilor cu suplimente naturale. Mit sau realitate? Traumatisme ale sanului Remedii naturale pentru cancerul de san Ridicarea sanilor (mastopexia)
Cere sfatul medicului ×