Un medicament pentru ADHD trateaza mancatul compulsiv

Actualizat: 16 Ianuarie 2015
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

O serie de studii clinice recente au demonstrat ca un medicament folosit in tratarea tulburarii de hiperactivitate cu deficit de atentie (ADHD) poate fi utilizat ca tratament eficient al mancatului compulsiv, tulburare caracterizata prin consumul excesiv de hrana pe fond emotional.

Medicamentul pe baza de prescriptie medicala pentru tratamentul ADHD-ului numit dimesilat lisdexamfetamine s-a dovedit a fi util in ameliorarea simptomelor impulsive asociate cu mancatul compulsiv si in reducerea senzatiei de foame.

Cercetatorii Institutului de Cercetare Lindner Center of Hope din Ohio, SUA, au considerat ca cele doua tulburari pot avea acelasi tratament, de vreme ce ambele manifesta impulsivitate, obezitate si disfunctii la nivelul secretiei de dopamina.

Experimentele oamenilor de stiinta americani au aratat ca persoanele diagnosticate cu tulburarea mancatului compulsiv au reusit sa isi tina sub control comportamentul cu ajutorul unor doze zilnice de dimesilat lisdexamfetamine de 50 mg - 70 mg.

In urma publicarii rezultatelor neasteptate ale studiilor clinice, cateva companii farmaceutice au inceput deja demersurile necesare pentru lansarea pe piata a unor medicamente pentru mancatul compulsiv care au la baza substanta activa prescrisa pana acum pacientilor cu ADHD.


Citeste si despre:

Mancatul compulsiv Medicamentele pentru tratarea racelilor la copii: care sunt riscurile? Dieta pentru ADHD reprezinta o solutie? Medicamentele pentru disfunctia erectila au efecte benefice si pe alte tesuturi si organe Cele mai periculoase medicamente pentru corpul uman Cele mai nocive alimente pentru ADHD Medicamentele pentru dureri eliberate fara prescriptie medicala si riscul pe care acestea le implica #roboterapeut, un aparat de top in orasul medical, care te ajuta sa mergi mai departe, mai usor! Urgenta stomatologica. Semnele care ar trebui sa te trimita imediat la dentist Ghid pentru utilizarea medicamentelor eliberate fara prescriptie medicala Cand se transforma dietele pentru slabit in tulburari de alimentatie? 8 sfaturi neobisnuite pentru a trai mai mult Menta are efecte uimitoare pentru sanatate Remedii naturale pentru scaderea rapida a hipertensiunii arteriale Avortul medicamentos sau intreruperea sarcinii cu medicatie Medicamente eliberate si fara prescriptie medicala
Cere sfatul medicului ×