Crampa musculara

Contractie brusca, sacadata, involuntara si dureroada a unui muschi.


Tuturor pacientilor trebuie sa li se faca hemoleucograma completa, VSH-ul, biochimia, ionograma si sumarul de urina. Daca se asociaza cu puls diminuat sau absent, studiile Doppler sau arteriografia sunt indicate. Daca crampele au debut acut, nu se recomanda sa se piarda timpul cu aceste studii. Agiografia RMN este o alternativa excelenta la angiografia invaziva, dar este scumpa.

Cand crampele se asociaza cu hipertensiunea, trebuie dozate aldosteronul si renina pe 24 de ore. Daca semnele Chvostek si Trousseau sunt pozitive, trebuie facute investigatii pentru depistarea unei hipoparatiroidii. Doar calciul, fosforul si fosfataza alcalina nu sunt de ajuns dar analize repetate pot fi suficiente. In plus, se pot doza hormonii paratirodieni si calciul in urina timp de 24 de ore. Daca exista dubii cu privire la existenta unei hipoparatiroidii sau alte cauze de hipocalcemie este recomandat sa se consulte un endocrinolog.

Citeste si despre:

Cum puteti sa ameliorati si sa preveniti crampele musculare Crampele musculare pot fi evitate? Crampele musculare. Ce le determina si cum pot fi prevenite Crampele menstruale Remedii naturale pentru crampele menstruale Crampele musculare si carceii la picioare Crampele musculare Durerea musculara sau mialgia Slabiciunea musculara Crampele abdominale
Cere sfatul medicului ×