Ghimbirul (Zingiber officinale)

Planta tropicala, la noi in tara, de cultura, care prefera temperatura ridicata si umiditatea constanta. Tulpina creste ramificata si poate atinge chiar si un metru inaltime. Florile, grupate ca un ciorchine, au culoare alba strabatute de dungi purpurii. Frunzele sunt lungi si ascutite.

In scop fitoterapeutic se utilizeaza radacina (rizomii) care este noduroasa, de culoare alba, de 5-6 cm lungime. Planta contine ulei volatil, fenoli, amidon, rasini, mucilagii. Are calitati carminative, diaforetice, antimicrobiene, antispastice. Gustul este intens si iute.

Ghimbirul este cunoscut ca o planta aromata, utilizata si in gastronomie ca si condiment,

Uz intern:

- greturi, varsaturi, colici abdominale, rau de miscare, circulatie periferica defectuasa, febra, tuse, boli reumatice - sub forma de infuzie, decoct.

Uz extern:

- luxatii, micoze cutanate, fibrozite, dureri de gat - sub forma de gargara, bai locale, comprese.

Contraindicatii:

- Utilizarea ghimbirului este contraindicata in caz de ulcer gastric si duodenal.

Citeste si despre:

Cele mai importante beneficii ale ghimbirului, confirmate de studii clinice

7 remedii naturale pentru ameliorarea durerii

Ghimbirul si beneficiile sale pentru sanatate

Ghimbirul, un elixir pentru sanatate. Efecte surprinzatoare!

Remedii naturiste pentru cele mai frecvente boli

Top 5 alimente care indeparteaza durerile

Beneficiile pentru sanatate ale papadiei

Patrunjelul: beneficii asupra sanatatii

Cele mai sanatoase alimente din bucataria chinezeasca

Plan de detoxifiere pentru 7 zile