Ghimbirul (Zingiber officinale)

Planta tropicala, la noi in tara, de cultura, care prefera temperatura ridicata si umiditatea constanta. Tulpina creste ramificata si poate atinge chiar si un metru inaltime. Florile, grupate ca un ciorchine, au culoare alba strabatute de dungi purpurii. Frunzele sunt lungi si ascutite.

In scop fitoterapeutic se utilizeaza radacina (rizomii) care este noduroasa, de culoare alba, de 5-6 cm lungime. Planta contine ulei volatil, fenoli, amidon, rasini, mucilagii. Are calitati carminative, diaforetice, antimicrobiene, antispastice. Gustul este intens si iute.

Ghimbirul este cunoscut ca o planta aromata, utilizata si in gastronomie ca si condiment,

Uz intern:

- greturi, varsaturi, colici abdominale, rau de miscare, circulatie periferica defectuasa, febra, tuse, boli reumatice - sub forma de infuzie, decoct.

Uz extern:

- luxatii, micoze cutanate, fibrozite, dureri de gat - sub forma de gargara, bai locale, comprese.

Contraindicatii:

- Utilizarea ghimbirului este contraindicata in caz de ulcer gastric si duodenal.

Citeste si despre:

7 remedii naturale pentru ameliorarea durerii Ghimbirul si beneficiile sale pentru sanatate Ghimbirul, un elixir pentru sanatate. Efecte surprinzatoare! Remedii naturiste pentru cele mai frecvente boli Top 5 alimente care indeparteaza durerile Beneficiile pentru sanatate ale papadiei Patrunjelul: beneficii asupra sanatatii Plan de detoxifiere pentru 7 zile 9 alimente recomandate cand aveti gripa