Aloe Vera (Aloe Barbadensis)

Planta subtropicala, de cultura la noi in tara, iubitoare de lumina si caldura, mai putin de umiditate ridicata. Frunzele sunt carnoase, suculente acoperite de un strat ceros si cu margini dintate. Planta suculenta creste incet si infloreste chiar si la 2-3 ani de la plantare. Florile sunt galben-rosiatice.

Aloe vera contine aloina, vitamina a, vitamine din grupul b (B1, B2, B6), minerale, acizi grasi esentiali, enzime, microelemente, aminoacizi, gel. Este un remediu complex: antiinflamator, antimicrobian, antimicotic, antibacterian. Planta este utilizatata atat in scop fitoterapeutic cat si cosmetic.

Uz intern:

- frunze (gelul extras din frunze) - dureri de cap, lupus eritematos, inflamatii ale tubului digestiv, gastrita, ulcer, intarirea sistemului imunitar, hipercolesterolemie, afectiuni renale, tuberculoza cutanata, sclerodermie, tuse convulsiva, constipatie, ulcer, tulburari de menstruatie - sub forma de gel, capsule.

Uz extern:

- ulceratii cutanate acute si cronice, arsuri, eczeme acute, plagi, ten uscat, dermatite.

Citeste si despre:

Poate dermatita seboreica sa provoace caderea parului? Aloe vera: beneficii si intrebuintari Proprietatile nestiute ale plantei aloe vera Cele mai mari pericole ale verii pentru sanatatea pielii Policitemia vera Pericolele verii pentru piele Top 8 pericole pentru sanatate pe timpul verii Idei de preparare si servire sanatoasa a alimentelor pe gratar in timpul verii Cum sa va mentineti picioarele in forma pe timpul verii 10 mituri despre mentinerea sanatatii pe timpul verii