VACCIN STREPTOCOCIC, fiole

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021
Compozitievaccinul streptococic este o suspensie in solutie clorurata izotonica de diferite tipuri de streptococ grup A mai frecvent intalnite si grup C, inactivata prin caldura si prezervata prin fenolare. Are o concentratie de 1 milion de germeni/ml.

Actiune terapeuticacresterea rezistentei organismului fata de infectiile streptococice.

IndicatiiTratamentul infectiilor streptococice cronice recidivante. Se va asocia de preferinta cu anatoxina streptococica si eventual antibiotice.

Doze si mod de administrareCalea de administrare: subcutanata.
Ritmul inocularilor: 2-3 zile interval.
Doze: 0,1 ml vaccin diluat 1/10; 0,1 ml vaccin diluat 1/5; 0,1 ml vaccin nediluat; 0,2; 0,3; 0,4; 0,5; 0,6; 0,7; 0,8; 0,9; 1 ml.
Durata administrarii: pana la disparitia fenomenelor care au determinat utilizarea vaccinului, ultima doza de 1 ml putand fi repetata de 4-5 ori.

Contraindicatii
Boli infectioase acute, tuberculoza activa, cardiopatii decompensate, insuficienta renala.

Reactii adverse
Reactii postvaccinale locale sau generale. In caz de reactie locala (durere, roseata, infiltratie) sau generala (ascensiune termica, curbatura accentuata), se mareste intervalul dintre inoculari, repetand ultima doza.

Citeste si despre:

Vaccinarea antigripala Infectia cu streptococ de grup B Ce este si cum se manifesta faringita streptococica la copii? Raspunsuri la intrebarile legate de vaccinul antigripal Trivaccinul antirujeolic, antirubeolic, antioreionic (vaccinare neinclusa in programul national de imunizari) Prevenirea si tratarea problemelor de sensibilitate dentara #roboterapeut, un aparat de top in orasul medical, care te ajuta sa mergi mai departe, mai usor! Imunizarea – Prevenirea imbolnavirilor prin vaccinare Vaccinarea anti-haemophilus influenzae B (vaccinare neinclusa in programul national de imunizari) Vaccinul antigripal: mituri Vaccinarea antipoliomielita (vaccinare inclusa in programul national de imunizari) Vaccinul impotriva papiloma virusului uman a depasit asteptarile
Cere sfatul medicului ×