UNGUENT CU FENILBUTAZONA

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Compozitie
Unguent continand fenilbutazona 4 g, camfor 3 g, cloroform 2 g, mentol 1 g, excipienti pana la 100 g.

Actiune teraputica
Antiinflamator si analgezic prin fenilbutazona, asociata cu actiunea revulsiva a camforului, mentolului si cloroformului care asigura o buna penetrabilitate la nivelul straturilor profunde ale pielii.

Indicatii
Inflamatii si dureri de natura reumatismala (artroze, periartrite, artralgii, mialgii, nevralgii); traumatica (contuzii, entorse, luxatii, clacaj muscular la sportivi, bursite, tendinite) sau circulatorie (tromboze varicoase, sechele flebitice, degeraturi).

Doze si mod de administrare
Se aplica pe tegumente indemne, de 2-3 ori pe zi, frictionand, eventual, zona interesata (mai ales in afectiunile aparatului locomotor).

ContraindicatiiSupuratii (abcese, flegmoane); sensibilizare la fenilbutazona si la anticoagulante de tip heparinic; bolnavii cu tulburari de coagulabilitate sanguina, alterari ale formulei leucocitare sau antecedente ulceroase vor utiliza unguentul numai sub supraveghere medicala.

Masuri de precautie
Se recomanda prudenta la bolnavii cu nefrita cronica, afectiuni hepatice si cardiopatii decompensate. Prin legarea de albuminele plasmatice potenteaza efectele dicumarinicelor si ale antidiabeticelor orale. Nu este indicat la copii sub 3 ani.

Reactii adverse
tulburari gastrointestinale; ameteli, insomnie; stomatite si fenomene congestive; decompensarea cardiopatiilor compensate, reactivarea ulcerelor gastrice si duodenale. Este posibila aparitia edemelor prin retentie de apa si electroliti. Se mai semnaleaza leucopenie, agranulocitoza, anemie aplastica, manifestari alergice anafilactice, dermatie exfoliative, gusa, mixedem. De aceea tratamentul trebuie facut sub supraveghere medicala.

Citeste si despre:

Alegerea cremei hidratante potrivite pentru ten Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere Conjunctivita - cauze, simptome, tratament Abcesele cutanate: tipuri, cauze si tratament Ce inseamna, de fapt, un produs cosmetic NATURAL? Aerul poluat, pericol pentru sanatatea familiei tale! De ce este important sa ai un purificator aer Medicamente care nu trebuie sa-ti lipseasca din casa Cum sa va feriti de germenii din salile de antrenament Modificarile sexuale si fizice aparute pe masura inaintarii in varsta Ingrijirea mainilor si a unghiilor Aftele si sanatatea dentara
Cere sfatul medicului ×