TULARINA

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Compozitie
Tularina este o suspensie de Francisella tularensis, omorata prin caldura, in solutie cloruro-sodica 0,85%, avand o densitate de 100 milioane germeni/ml. Este livrat in cutii cu 12 fiole a 1 ml. Continutul este limpede, incolor. Prezervant: glicerina neutra in concentratie de 3%.

Actiune terapeutica
Tularina injectata intradermic determina la locul inocularii o reactie infiltrativ-edematoasa, ca urmare a fenomenelor de hipersensibilitate celulara.

Indicatii
intradermoreactie in diagnosticul tularemiei.

Doze si mod de administrare
Testarea se face prin injectarea cantitatii de 0,1 ml tularina. Citirea se face la 48 ore de la administrare. Reactia se considera pozitiva cand la locul injectarii se constata eritem si infiltratie tegumentara, cu un diametru de cel putin 10 mm ; intre 5-10 mm reactia este dubioasa si va fi repetata dupa 3-4 zile. Prezenta unui eritem fara infiltratia tegumentelor este considerata ca reactie negativa. In cazuri rare, manifestarile locale sunt intinse si in zona centrala. Se poate forma o vezicula de dimensiuni variabile. La acestea se adauga fenomene generale, ca febra si cefalee, care cedeaza dupa 12 zile.

Contraindicatii
insuficienta hepato-renala, insuficienta cardiaca decompensata (in care o eventuala reactie puternica cu fenomene generale ar putea dauna bolnavilor).
Conditii de pastrare: Se pastreaza la temperatura camerei. Termen de valabilitate : 2 ani si este inscris pe fiole.

Citeste si despre:

Recuperarea dupa interventiile ortopedice majore Nutritia si recuperarea medicala, o combinatie esentiala Terapia cognitiv-comportamentala cu focus pe trauma pentru copii si adolescenti Agranulocitoza: cauze si tratament Placerea, durerea si creierul: Ingrediente naturale pentru sanatatea mintala Echipa de medici specialisti – Secretul unui zambet sanatos si de durata la Clinica Dr. Lupu Medicii sau nutritionistii pot acum sa castige un venit pasiv din recomandarile de suplimente Virusul HMPV: un virus respirator periculos care se raspandeste rapid in Europa Gripa: Ghid complet pentru preventie, diagnostic si tratament Mezoteliomul cat de rar este si cum il tratam Sarbatori fericite si sanatoase: Cum sa mentii echilibrul intre distractie si sanatate in perioada festiva Terapii inovatoare in tratamentul leucemiei si al limfoamelor