TIBERAL COMBI PACK, comprimate vaginale

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Compozitie
Comprimate orale a 250 mg si 500 mg ornidazol (ambalaje cu 20 buc.).

Actiune terapeutica
Antiparazitar cu spectru larg, eficace in vitro si in vivo impotriva urmatorilor paraziti: trichomonas vaginalis, Entamoeba histolytica si Giardia lamblia (intestinalis).

Indicatii
Recomandat in urmatoarele afectiuni ale tractului genito-urinar la barbati si femei: trichomonaza (provocata de Trichomonas vaginalis) - vaginite, vulvite, uretrite; amibiaza - in toate infectiile intestinale provocate de Entamoeba histolytica (inclusiv dizenteria amibiana), precum si in toate formele de amibiaza extraintestinala (in special abcesul amibian al ficatului); lambliaza.

Doze si mod de administrare
In trichomonaza (forma acuta), tratament prin doza unica: 3 comprimate, seara, sau 2 comprimate + 1 comprimat vaginal, seara. In trichomonaza (forma cronica), tratament de 5 zile, cate un comprimat dimineata si seara (dupa mese) si un comprimat vaginal (seara). Pentru evitarea reinfestarii, partenerul trebuie supus aceluiasi tratament. La copii, doza este de 25 mg/kilocorp/zi. In amibiaza si lambliaza: timp de 5-10 zile cate un comprimat dimineata si unul seara (dupa mese); copii pana la un an: 1/4 comprimat x 2/zi; de la 1-6 ani: 1/2 comprimat x 2/zi; de la 7-12 ani: 3/4 comprimat x 2/zi dimineata si seara, dupa mese. In cazuri grave (colita amibiana acuta sau abces amibian al ficatului), dozele zilnice pot fi crescute si chiar dublate.

Reactii adverse
Produsul este in general bine tolerat. Pot aparea unele efecte secundare sub forma de vertij, cefalee si tulburari gastro-intestinale si rar, reactii cutanate. Desi dupa experimentarea pe diferite specii de animale nu s-au semnalat anomalii, produsul nu se administreaza in primele luni de sarcina decat in cazuri de absoluta necesitate. Administrarea este contraindicata in afectiuni neurologice si hipersensibilitate fata de acest medicament.

Citeste si despre:

Infectiile vaginale micotice Uscaciunea vaginala: cauze si tratament Tratament candidoza vaginala Prevenirea candidozei vaginale Spalaturile vaginale Ce afectiuni poti detecta prin testarea genetica si cand este bine sa o faci Implanturi dentare: Sfaturi de la Dr. Buza pentru prevenirea pierderii osoase dupa extractia dentara Semne si simptome ale afectiunilor vaginale Atrofia vaginala Sangerarea vaginala: ce este normal si ce e patologic? Nasterea vaginala dupa cezariana (NVDC) 10 metode practice pentru prevenirea candidozelor vaginale