TALCID, comprimate masticabile

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Prezentare farmaceutica

Cutii cu 20, 50, 100 comprimate masticabile.

Compozitie

1 comprimat masticabil contine: componenta activa 500 mg hidrotalcit (hidroxicarbohidrat de magneziu si aluminiu).
Excipienti: manitol, zaharina sodica, aromatizanti.

Indicatii

Antiacid, antiulceros. gastrite (inflamatii acute si cronice ale mucoaseigastrice), ulcere gastrice si duodenale, esofagita de reflux, tratamentul urmatoarelor simptome: arsuri gastrice, eructatii, senzatia de abdomen balonat, dureri in regiunea abdominala superioara.

Doze si mod de administrare

Daca nu exista alte indicatii medicale:
Doza: 1 - 2 comprimate masticabile la 1 - 2 ore dupa masa, inainte de culcare sau cand apar senzatii de disconfort abdominal.
Modul si durata administrarii: tratamentul ulcerelor gastrice si duodenale cu Talcid comprimate masticabile trebuie continuat cel putin 4 saptamani dupa disparitia simptomelor. Tratamentul trebuie continuat, daca este necesar, timp de mai multe luni. Alte informatii: nu s-au semnalat cazuri de depasire a dozei. Un comprimat masticabil Talcid este echivalent cu 0,0086 BU si are un continut foarte scazut in sodiu. Talcid comprimate masticabile poate fi administrat diabeticilor si hipertensivilor.

Contraindicatii

Tratament prelungit cu doze mari in cazul pacientilor cu disfunctionalitati de excretie renala.

Masuri de precautie

Nu exista.

Reactii adverse

Dozele mari pot provoca o crestere a frecventei scaunelor. Respectandu-se dozele recomandate, aceste fenomene sunt foarte rare.

Citeste si despre:

Tratamentul fumatului Constipatia poate indica o afectiune grava? Durerile in gat - cauze si remedii naturiste Sindromul Piriformis #roboterapeut, un aparat de top in orasul medical, care te ajuta sa mergi mai departe, mai usor! Ingrijire si sprijin pentru persoanele dragi care sufera de hipoacuzie Tomografia Optic Coerenta ca metoda neinvaziva utilizata in identificarea defectelor de material in masele ceramice Metronidazolul si sarcina Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere Stenoza spinala cervicala Vitamina C in viroza respiratorie
Cere sfatul medicului ×