SAVENE 20 mg/ml, concentrat pentru solutie perfuzabila

Prospect

Publicat: 04 Decembrie 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Forma de prezentare:
Concentrat pentru solutie perfuzabila 500 mg; cutie x 10 fl. x 500 mg pulb. + 3 pungi x 500 ml solv.

Indicatii:
Tratamentul extravazarii produse de antraciclina.

Doze si mod de administrare:
Savene trebuie administrat o data pe zi, timp de 3 zile consecutive. Doza recomandata este: ziua unu: 1.000 mg/m2; ziua dsi: 1.000 mg/m2; ziua trei: 500 mg/m2. Se administreaza sub forma unei perfuzii intravenos, timp de 1-2 ore, intr-o vena larga situata intr-o extremitate/zona diferita de cea afectata de extravazare.

Contraindicatii:
Hipersensibilitate la dexrazoxan. Sarcina si alaptare.

Atentionari:
Se administreaza doar pacientilor tratati cu citostatice cu structura antraciclinica, indeosebi doxorubicina. Se impune supraveghere hematologica regulata. Pacientii cu IR sau afectiuni hepatice trebuie supravegheati atent. Daca liofilizatul sau solutia atinge pielea sau mucoasele, regiunea afectata se va spala imediat cu apa. Pentru a evita aparitia tromboflebitei locale, diluarea solutiei de dexrazoxan trebuie efectuata imediat inainte de perfuzare. Poate potenta toxicitatea hematologica a chimioterapiei sau radioterapiei anticanceroase. Nu trebuie amestecat cu alte medicamente in timpul perfuzarii.

Reactii adverse:
Durere si iritatie la locul injectiei, infectii postoperatorii, leucopenie usoara/ moderata, trombocitopenie usoara, greturi, varsaturi, alopecie, crestere tranzitorie a enzimelor hepatice, a trigliceridelor si amilazei serice, hipotermie, anemie, tulburari de coagulare, scaderea trecatoare a calciului seric, marirea eliminarii urinare a fierului si zincului.

Citeste si despre:

Cum sa te concentrezi mai bine, acasa si la serviciu Remedii de ajutor pentru drenajul sinusurilor Cauze care iti pot afecta nivelul de concentrare Tratament pentru caderea parului Implanturi dentare: Sfaturi de la Dr. Buza pentru prevenirea pierderii osoase dupa extractia dentara Dureri de cap in sarcina: 4 posibile cauze de care sa tii cont Remedii naturiste pentru tratarea afectiunilor sistemului nervos Lipsa de concentrare la copii Diferenta dintre radioterapie si chimioterapie Caderea parului