RIXATIVE, pasta

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Compozitie
Folium Senna in pasta de fructe (prune si mere).

Actiune terapeutica
Senna este un produs farmaceutic care stimuleaza mobilitatea intestinala, in special cea a intestinului gros si diminueaza absorbtia apei si electrolitilor.

Indicatii
Combaterea pentru un scurt interval de timp a constipatiei cronice, care nu raspunde la alte purgative mai blande. De asemenea, in pregatirea preoperatorie si in pregatirea intestinului pentru examen radiologic sau endoscopic.

Doze si mod de administrare
1-2 lingurite (12-24 mg Sennoside A+B) seara, inainte de culcare. Se incepe cu o lingurita si se creste progresiv, in concordanta cu rezultatele obtinute. In cazul pregatirii intestinului: 150 mg in dupa amiaza zilei care precede examenul radiologic sau endoscopic.

Contraindicatii
Administrarea Sennei este contraindicata in inflamatii severe ale intestinului, in suspiciune de ocluzie intestinala, in ileus paralitic, cat si in cazul pacientilor cu dureri abdominale, greata sau voma. De asemenea, administrarea Sennei nu este indicata la copii sub 5 ani si in timpul graviditatii. Deoarece Senna este eliminata prin laptele matern nu se recomanda in timpul alaptarii.

Masuri de precautie
Nu se recomanda administrarea Sennei pentru o perioada mai mare de 10 zile, in special in cazul persoanelor in varsta. De asemenea, in cazul diabeticilor (contine zahar).

Reactii adverse
Colici abdominale, diaree (in caz de supradozare), manifestari alergice la persoane sensibile. Folosirea repetata si indelungata poate provoca dependenta, manifestata prin atonie intestinala si pierderea de apa si electroliti, in special pierderea de potasiu (hipokalemie). Purgativele care contin Senna determina o coloratie rosie a urinei, cand aceasta are o reactie alcalina.

Citeste si despre:

Cum alegem o pasta buna de dinti? Consumul de paste si mentinerea siluetei Moduri istete prin care sa faceti preparatele de Paste mai sanatoase Cum sa alegeti pasta de dinti potrivita Pastele se apropie cu pasi repezi: ce faci cand sarbatorile te deprima? Urgenta stomatologica. Semnele care ar trebui sa te trimita imediat la dentist Cum poti profita de ultima tehnologie in materie de analize medicale Cum iti revii dupa masa de Paste Nu lua pastile fara sfatul medicului! Pot avea urmari extrem de grave Sfaturi utile pentru un Paste sanatos Fluorul din pasta de dinti - sanatos sau nu? Ce trebuie sa stii la cumpararea preparatelor de Paste?
Cere sfatul medicului ×