PETINIMID, sirop

Prospect

Publicat: 25 Decembrie 2009 | Actualizat: 08 Aprilie 2024

Forma de prezentare:
Sirop 50 mg/ml; ct. x 1 fl. x 250 ml

Indicatii:
Epilepsie petit mal.

Dozare si mod de administrare:
La copii intre 3-6 ani: oral, incepand cu 250 mg/zi; la copiii mai mari si la adulti 500 mg/zi, se creste sapt. cu cate 250 mg, dupa nevoie; dozele utile sunt cuprinse intre 250 si 1200 mg/zi (obinuit 20-40 mg/kg corp), fractionat, in timpul meselor.

Contraindicatii:
Hipersensibilitate.

Atentionari:
Prudenta in tulburari hepatice sau renale; efectuarea regulata a hemogramei si a testelor de urina; controlul periodic al functiilor hepatice; trat. cu ethosuximida nu trebuie intrerupt brusc; sarcina si alaptare.

Reactii adverse:
Greata, varsaturi, anorexie, dureri gastrice, scadere in greutate, diaree, oboseala, dureri de cap, ameteli, ataxie si fotofobie. Rareori se pot manifesta tulburari de somn, scaderea puterii de concentrare, sughit, albuminurie, urticarie, eruptii, sindrom Stevens-Johnson, lupus eritematos sistemic, sclerodermie, hirsutism, reactii de tip parkinsonian, iritabilitate, agresivitate, excitatie, inertie, miopie, hemoragii vaginale, inflamarea limbii si a valului palatin, cresterea valorilor AST si a urobilinogenului, leucopenie, agranulocitoza, trombocitopenie, eozinofilie, anemie aplastica si pancitopenie.

Citeste si despre:

Suplimente pentru un sistem imunitar puternic Ceapa - 100% sanatate naturala Mierea de albine Indulcitorii naturali - care sunt cele mai bune optiuni? Zaharul din fructe: bun sau rau? De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. Leucinoza, o tulburare metabolica rar intalnita Dieta Ornish 10 pericole alimentare Alimentatia copilului Prim ajutor in ingestia accidentala de baterii