PANADOL, comprimate

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Indicatii
Panadol calmeaza rapid si eficient durerile de cap, migrenele, durerile de spate, durerile de dinti, durerile reumatice si musculare, durerile menstruale. Panadol inlatura disconfortul din raceli si gripe, durerile de gat si scade febra.

Doze si mod de administrare
Adulti: se recomanda 2 comprimate de 1-4 ori pe zi. Administrarea nu se repeta la un interval mai mic de 4 ore. A nu se depasi 8 comprimate in 24 de ore. Copii (intre 6 si 12 ani): se recomanda 1/2 comprimat pana la 1 comprimat de 1-4 ori pe zi. A nu se administra mai mult de 4 comprimate in 24 de ore. A nu se administra copiilor mai mult de 3 zile fara avizul medicului. A nu se administra copiilor sub varsta de 6 ani fara avizul medicului. Daca simptomele persista, consultati medicul. A nu se depasi doza stabilita. In cazul depasirii dozei recomandate, consultati imediat medicul, chiar daca nu va simtiti rau.

Compozitie
Fiecare comprimat contine paracetamol 500 mg. Ambalaj cu 12 comprimate.

Actiune terapeutica
panadol contine paracetamol compus cu actiune analgezica (combate durerea) si antipiretica (reduce febra). panadol nu irita stomacul. Comprimatele au forma alungita, fiind usor de inghitit.

Contraindicatii
A nu se administra concomitent cu alte produse care contin paracetamol. Daca sunteti alergic la paracetamol, nu luati Panadol.

Sarcina si alaptarea
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament inclusiv Panadol 1 g. Panadol se poate administra in timpul sarcinii sau al alaptarii in doze terapeutice dar, ca pentru orice alt medicament, solicitati mai intai sfatul medicului.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Paracetamolul nu afecteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Masuri de precautie
In cazul unor afectiuni renale sau hepatice grave sau in cazul administrarii altor medicamente (metoclopramid, domperidon, colestiramina) consultati medicul inainte de a lua Panadol. in cazul unui tratament cu anticoagulante, daca aveti nevoie sa luati zilnic un analgezic pe o perioada indelungata, puteti sa luati in mod ocazional paracetamol. Daca sunteti insarcinata, consultati medicul inainte de a lua Panadol.

Reactii adverse
Efectele secundare ale paracetamolului sunt rare. Pot sa apara reactii alergice, de exemplu eruptii cutanate. Consultati medicul in cazul oricaror efecte nedorite.

Pastrare
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor. Nu utilizati Panadol 1 g dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj (dupa EXP.). Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective. A se pastra la temperaturi sub 25`C, in ambalajul original. Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

Cum arata Panadol 1 g si continutul ambalajului
Panadol 1 g se prezinta sub forma de comprimate filmate de culoare alba, in forma de capsula, cu margini plane, cu sant median pe ambele fete, marcate cu PAN 1G pe una din fete. Sunt disponibile : Cutie cu un blister din Al/PVC a 10 comprimate filmate Flacon din PEiD a 20 comprimate filmate Flacon din PEiD a 100 comprimate filmate

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata GlaxoSmithKline Consumer Healthcare GlaxoSmithKline Export Ltd., Brentford TW8 9 GS, Marea Britanie Producator GlaxoSmithKline Ltd., Knockbrack, Dungarvan Co. Waterford, Irlanda

Acest prospect a fost aprobat in Ianuarie 2011

Citeste si despre:

Sindromul Piriformis Metronidazolul si sarcina Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere Stenoza spinala cervicala Vitamina C in viroza respiratorie dm sprijina femeile din Romania Pacienta cu hemoragie cerebrala si episoade halucinatorii este recuperata de #SuperMedici Galactoreea – secretia lactata patologica Sciatica Durerea in cancer Pulsul si bataile normale ale inimii Compresia nervoasa