OESCLIM, transdermic

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Indicatii
Acest medicament contine un estrogen natural. Acest medicament se recomanda tratamentului tulburarilor legate de menopauza (eriteme, traspiratie excesiva, tulburari urinare, uscaciune vaginala etc.). Oesclim este indicat pentru prevenirea osteoporozei. Acest produs poate fi prescris de doctorul dumneavoastra si pentru alte afectiuni.

Doze si mod de administrare
Dozare: Oesclim se aplica de doua ori pe saptamana, respectiv plasturele se schimba la fiecare 3 sau 4 zile. Doza trebuie adaptata fiecarei paciente: utilizati Oesclim conform prescriptiei medicului dumneavoastra. Produsul poate fi aplicat timp de 24 (pana la 28) de zile urmat de o intrerupere de 2 (pana la 7) zile. Acest lucru impune folosirea a 7 (la 8) plasturi pentru un ciclu. Medicul dumneavoastra va poate prescrie tratamentul folosind o alta schema terapeutica mai bine adaptata situatiei dumneavoastra. Pentru a va fi de folos, am inclus o schema care indica zilele saptamanii in care trebuie sa schimbati plasturele si ziua in care trebuie sa inlaturati al 7-lea plasture (a 25-a zi a ciclului). Doctorul dumneavoastra va poate prescrie un alt medicament hormonal (un progesteron) in acelasi timp cu plasturele timp de cel putin 12 zile de tratament cu Oesclim. O sangerare asemanatoare cu cea menstruala poate aparea in perioada de intrerupere a tratamentului. Aceasta sangerare este normala si usoara. Daca aveti o sangerare abundenta si neregulata, va rugam sa va consultati medicul.Cum se aplica Oesclim: Fiecare ambalaj contine un plasture. Rupeti ambalajul de-a lungul unei laturi. Nu utilizati foarfeci care ar putea distruge plasturele. Scoateti plasturele din ambalaj. Plasturele este alcatuit dintr-o parte ce contine substanta activa si un film protector transparent. Dezlipiti filmul protector si evitati atingerea cu degetele a partii adezive a plasturelui. Odata dezlipit filmul protector, Oesclim trebuie aplicat imediat pe fese, trunchi sau pe partea superioara a bratului sau a coapsei, intr-un loc care nu prezinta pliuri sau face obiectul frecarii de haine, intr-un loc unde pielea este uscata, neiritata si netratata cu lotiune sau crema. Oesclim nu trebuie aplicat pe sani. Nu aplicati 2 plasturi consecutivi pe aceeasi parte. Verificati ca plasturele sa fie lipit corect pe toata suprafata sa, tinand apasat cateva secunde cu palma.

Contraindicatii
Acest produs nu este indicat a se folosi in urmatoarele situatii: disfunctii tromboembolice curente (flebita, embolie pulmonara, infarct de miocard); anumite afectiuni ale ficatului; anumite tumori ale sanului sau uterului; sangerare vaginala nediagnosticata. Daca nu este indicat de medicul dumneavoastra, acest medicament nu va fi de regula utilizat in urmatoarele cazuri: flebita sau embolie pulmonara de data recenta; anumite afectiuni ale inimii. Pentru orice nelamurire nu ezitati sa va adresati medicului curent sau farmacistului dumneavoastra. Avertizare importanta: Daca simptomele persista in pofida tratamentului, va rugam sa va adresati medicului dumneavoastra.

Masuri de precautie
Un examen medical se impune inainte si in mod periodic in timpul tratamentului. Informati medicul despre orice afectiune trecuta si despre orice manifestare care apare in timpul tratamentului. Urmariti recomandarile medicului, in special cele legate de tratamentul cu progesteroni combinat in general cu acest medicament. A se pastra la loc ferit de copii, chiar si dupa utilizare. Sarcina si alaptare: acest medicament nu se administreaza in timpul graviditatii. Daca folositi din greseala acest tratament in timpul graviditatii, il opriti; nici o alta masura nu se impune.

Reactii adverse
Daca constatati persistenta eritemelor, dureri de cap, secretii mamare, iritatia ochilor la contactul lentilelor de contact, durere mamara sau reactii ale pielii (inrosire sau mancarime la locul aplicarii), consultati medicul, care poate modifica tratamentul in functie de situatia dumneavoastra specifica. Consultati medicul daca observati o sangerare vaginala in orice moment altul decat acela al perioadei de intrerupere a tratamentului. Nu ezitati sa cereti sfatul medicului sau farmacistului dumneavoastra si informati-l in legatura cu orice efect nedorit sau disconfort. Informati medicul sau farmacistul dumneavoastra in legatura cu orice efect nedorit sau disconfort care nu a fost mentionat mai sus.

Citeste si despre:

Suferinta ficatului indusa de toxice si medicamente Migrena menstruala Terapia substitutiva cu testosteron Fentanil Implanturi dentare: Sfaturi de la Dr. Buza pentru prevenirea pierderii osoase dupa extractia dentara Conf. Dr. Gabriela Musat, medic primar ORL: 90% din infectiile de tract respirator sunt virale si nu necesita antibiotic Cosmeticele naturale si cosmeticele sintetice Sindromul Prader-Willi Indicatiile opioidelor in osteoartrita Cum putem invinge celulita? Disfagia si odinofagia