Plasture

Banda adeziva de tesut, de hartie sau de material plastic, utilizata ca pansament sau pentru mentinerea unui pansament.
Diferite tipuri de plasture
- Plasturele clasic este constituit dintr-un amestec de oxid de zinc si de produs adeziv aplicat pe o fasie de tesut impermeabil, el protejeaza plaga, dar poate, in acelasi timp, sa favorizeze maceratia sau iritarea pielii sensibile.
- Plasturele elastic este format dintr-o banda de tricot. El este destinat sa mentina un pansament, dar intinderea sa nu trebuie sa fie modificata in cursul miscarilor.
- Plasturele microporos, analergic (ori hipoalergic), permite evitarea oricarei iritatii si maceratii a plagii datorita permeabilitatii sale la aer. El este constituit din fibre artificiale. Este convenabil pentru toate tipurile de piele si in particular pentru epidermul fragil al sugarilor.

Citeste si despre:

Tratamente eficiente antifumat Zece pasi pentru a scapa de fumat Accidentarile la plaja, piscina si strand: prevenire si prim ajutor Beneficii ale contraceptiei hormonale Vor putea medicamentele sa creasca dorinta sexuala a femeilor? Metatarsalgia Migrena menstruala Ordin pentru aprobarea continutului minim al trusei sanitare auto Neurodermatita Liftingul gatului
Cere sfatul medicului ×