MIZOLLEN, comprimate

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Compozitie
Mizolastin 10 mg. Excipienti q.s.p. un comprimat.

Actiune terapeutica
Mizollen este destinat suprimarii efectelor diferitelor alergii, ca spre exemplu roseli ale pielii, prurit (mancarimi), iritatii ale ochilor. Mizollen nu provoaca somnolenta si nici scaderea atentiei.
Indicatii
Tratamentul simptomelor guturaiului de fan, ale guturaiurilor alergice in general, ale conjunctivitei alergice, precum si ale urticariei cronice.
Mod de administrare
Adulti, persoane in varsta si copii peste 15 ani: 1 comprimat pe zi. Inghititi comprimatul, fara sa-l sfaramati, cu suficient de multa apa. Nu are importanta daca medicamentul se administreaza in timpul mesei sau intre mese, caci eficacitatea sa nu este afectata de ingerarea simultana a alimentelor. Nu se mareste doza decat cu recomandarea medicului.
Contraindicatii
Hipersensibilitate la mizolastin sau la unul dintre excipienti; sarcina sau tratament de fertilizare; alaptare; tratament cu ketoconazol sau eritromicina; copii sub 15 ani.

Precautii
Efecte asupra capacitatii de conducere si de utilizare a masinilor: Nu diminueaza capacitatea de munca sau aptitudinea de a conduce sau de a actiona masini. Este necesar, totusi, ca in cazul tuturor medicamentelor, ca la inceputul tratamentului, in timpul conducerii sau actionarii masinilor sa se dea o mai mare atentie pentru a fi convins ca pacientul dispune de toata capacitatea.

Interactiuni medicamentoase
A se evita tratamentul simultan cu ketoconazol sau eritromicina.

Reactii adverse
Efectele secundare cel mai des invocate sunt, in ordinea descrescatoare a frecventei: dureri de cap, rar somnolenta, lipsa de energie, sporirea poftei de mancare, usoare tulburari digestive, senzatie de uscaciune a gurii sau a gatului.

Citeste si despre:

Sindromul Piriformis Metronidazolul si sarcina Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere Stenoza spinala cervicala Vitamina C in viroza respiratorie Urgenta stomatologica. Semnele care ar trebui sa te trimita imediat la dentist Cum poti profita de ultima tehnologie in materie de analize medicale Galactoreea – secretia lactata patologica Sciatica Durerea in cancer Pulsul si bataile normale ale inimii Compresia nervoasa
Cere sfatul medicului ×