MATERNA cu betacaroten, tablete

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Compozitie
Preparat cu vitamine si saruri minerale pentru mama. O tableta contine: vitamine: A (sub forma de vitamina a acetat si betacaroten) 5 000 UI, D 400 UI, E (dl-alfa tocoferil acetat) 30 UI, C (acid ascorbic) 100 mg, Acid folic 1 mg, B1 (tiamina mononitrat) 3 mg, B2 (piridoxin ahidroclorid) 3,4, B6 (riboflavina) 10 mg, Niacinamida 20 mg, B12 (ciancobalamina) 12 g, Biotina 30 g, acid pantotenic (pantotenat de calciu) 10 mg; minerale: Calciu (carbonat de calciu) 250 mg, Iod (iodura de potasiu) 150 g, Fier (fumarat feros) 60 mg, Magneziu (oxidde magneziu) 25 mg, Cupru (oxid de cupru) 2 mg, Zinc (oxid de zinc) 25mg, Crom (clorura de crom) 25 g, Molibden (molibdat de sodiu) 25 g, Mangan (sulfat de mangan) 5 mg. Materna nu contine coloranti, arome sau indulcitori.

Indicatii
Suplimentarea aportului de vitamine inainte, in timpul si dupa conceptie, pe toata perioada sarcinii si dupa nastere.

Precautii
In caz de anemie pernicioasa, acidul folic poate corecta partial modificarile hematologice determinate de deficitul de vitamina b12, in timp ce modificarile neurologice progreseaza. In cazuri foarte rare s-au raportat reactii de hipersensibilitate (alergice) dupa administrarea acidului folic. Nu depasiti doza recomandata. Nu lasati medicamentul la indemana copiilor. In caz de supradozare adresati-va imediat medicului sau farmacistului.

Mod de administrare
Adulti: o tableta pe zi sau in functie de indicatia medicului.
Conditii de pastrare: Contactul cu umezeala poate produce decolorarea sau erodarea tabletelor. Pastrati tabletele la loc uscat, la temperatura camerei (25-30C) in ambalajul original pentru a mentine calitatea si evitati expunerea directa la lumina.

Citeste si despre:

Bagajul de maternitate Cum influenteaza maternitatea sanatatea femeilor Este daunatoare tableta pentru copii? Tableta sau telefonul pot crea dependenta la copii? Laptele de magarita - laptele cel mai apropiat de laptele matern este tratamentul 100% natural pentru o multitudine de afectiuni Ce trebuie sa stii despre cancerul de prostata: cauze, simptome, variante de tratament Tratamente si recomandari care pot reduce simptomele de diabet Catina – cea mai buna sursa de vitamina C si betacaroten Cum protejam ochii de lumina albastra a ecranelor Prematurul - o fiinta extrem de fragila Evaluarea auzului la copil Alimentatia mamei dupa nastere
Cere sfatul medicului ×