LAMOLEP, comprimate

Prospect

Publicat: 26 Ianuarie 2010 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Ce este Lamolep si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Lamolep este utilizat in tratamentul a doua afectiuni: epilepsie si tulburari bipolare (psihoza
maniaco-depresiva).
Se administreaza in profilaxia si tratamentul unor forme de epilepsie la adulti si copii.
In cazul afectiunilor bipolare la adulti (psihoza maniaco-depresiva) se administreaza cu scop profilactic in caz de dereglari extreme ale dispozitiei depresie (inhibarea dispozitiei) sau mani (hiperexcitabilitate, euforie). Preparatul este predestinat in special pentru profilaxia starilor depresive si a episoadelor depresive.

Mod de administrare

Comprimatele Lamolep se administreaza intern, fara a fi mestecate, cu o cantitate suficienta de lichid. E important de a respecta cu strictete doza indicata de medic.
Doza si durata curei de tratament trebuie sa fie recomandate de catre medic, respectand indicatiile medicului referitor la modificarea periodica si graduala a dozei.
In timpul tratamentului epilepsiei nu se recomanda intreruperea brusca de sine statatoare a tratmentului cu Lamolep!

Intreruperea tratamentului se va face doar cu acordul medicului.
Daca pe parcursul tratamentului considerati ca actiunea preparatului este prea puternica sau insuficienta, adresati-va medicului curant sau farmacistului.

Daca ati administrat Lamolep mai mult decat este necesar
In caz de supradozaj poate aparea nistagmus, dereglari motorii, dereglarea sau pierderea constiintei. Daca ati administrat Lamolep mai mult decat este necesar, adresati-va medicului dumneavoastra sau la cea mai apropiata unitate medicala, deoarece e posibil sa aveti nevoie de asistenta medicala.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Daca ati omis o doza de Lamolep
Daca ati uitat sa administrati un comprimat de Lamolep, nu luati o doza dubla pentru a compensa doza omisa, din cauza posibilelor efecte de supradozaj. Continuati tratamentul cu dozele obisnuite.

Efecte nedorite dupa sistarea tratamentului
Tratamentul se intrerupe numai la indicatia medicului, micsorand gradual doza preparatului, in caz contrar anularea brusca a preparatului poate provoca criza epileptica.

Precautii

Evitati sa utilizati Lamolep in caz de:
- hipersensibilitate la substanta activa sau la oricare dintre componentele inactive;
- afectiuni hepatice grave;
- copii cu varsta sub 2 ani;
- copii pana la 18 ani care sufera de tulburari afective bipolare.

In cazuri individualese permite administrarea preparatului in:
- afectiuni hepatice si renale;
- perioada de sarcina si alaptare.

Sarcina si alaptarea

Preparatul se va administra doar in cazuri individuale.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

La debutul tratamentului se interzice conducerea automobilelor si folosirea utilajelor; durata si modul restrictiei se determina individual de catre medic.

Informatie importanta despre componentele preparatului
in caz de intoleranta la lactoza trebuie de tinut cont de faptul ca 25 mg comprimat contine 16,25 mg zahar lactat, 50 mg comprimat 32,5 mg zahar lactat, 100 mg comprimat 65 mg zahar lactat si 200 mg 38 mg zahar lactat.

Administrarea concomitenta cu alte preparate
Informati medicul despre administrarea concomitenta sau recenta a altor preparate, inclusiv
celor eliberate fara prescriptie medicala. Administrarea concomitenta a altor preparate cu Lamolep se permite numai cu acordul medicului. Unele preparate, indeosebi antiepileptice sau contraceptive pot modifica actiunea comprimatelor Lamolep.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Lamolep poate provoca reactii adverse.
In timpul tratamentului, indeosebi in primele 8 saptamani, pot aparea eruptii cutanate, rareori avand consecinte vitale grave. La copii eruptiile cutanate apar frecvent, in unele cazuri fiind insotite de febra si semne de hipersensibilitate. In caz de aparitie a eruptiilor cutanate sau a hipersensibilitatii, intrerupeti imediat tratamentul si adresati-va medicului care, evaluand starea generala a Dvs, va intreprinde masurile necesare. Dezvoltarea eruptiilor cutanate este favorizata de administrarea dozelor mai mari decat cele indicate de medic la debutul tratamentului sau majorarea rapida a lor pe parcursul tratamentului, din aceasta cauza este foarte important respectarea indicatiilor medicale, indeosebi la copii.

In timpul tratamentului cu acest preparat este posibila aparitia diplopiei, diminuarea acuitatii vizuale, vertij, insomnie sau somnolenta, cefalee, supraoboseala, iritabilitate, dereglarea constiintei, agresivitate, hiperexcitabilitate, halucinatii si dereglari motorii (miscari involuntare ale muschilor faciali si ale globilor oculari, pierderea echilibrului, dereglarea coordonarii miscarilor, tremor), acuze din partea tractului gastrointestinal (greata, diaree), dereglarea functiei hepatice, modificarea parametrilor de laborator ai hemoleucogramei si ai functiei hepatice.

Daca vreuna din reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa
nementionata in acest prospect, va rugam sa anuntati medicul dumneavoastra sau farmacistul.

Informatii suplimentare

Compozitie

Substanta activa: un comprimat contine 25 mg, 50 mg, 100 mg, 200 mg lamotrigina.
Substante auxiliare: dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu, carboximetil amidon sodic, povidon, monohidrat de lactoza (in comprimatele cu doza de 25 mg 16,25 mg; in comprimatele cu doza de 50 mg 32,5 mg; in comprimatele cu doza de 100 mg 65,00 mg; in comprimatele cu doza de 200 mg 38,00 mg), celuloza microcristalina, iar in comprimatele ce contin 200 mg lamotrigina amidon pregelatinizat.

Ambalaj

Lamolep comprimate 25 mg: albe sau aproape albe, biconvexe, cu diametru de circa 6 mm, pe una dintre suprafete este marcajul L25.
Lamolep comprimate 50 mg: albe sau aproape albe, biconvexe, cu diametru de circa 8 mm, pe una dintre suprafete este marcajul L50.
Lamolep comprimate 100 mg: albe sau aproape albe, biconvexe, cu diametru de circa 10 mm, pe una dintre suprafete este marcajul L100.
Lamolep comprimate 200 mg: albe sau aproape albe, biconvexe, cu diametru de circa 10,5 mm, pe una dintre suprafete este marcajul L200.

Prezentare, ambalaj
Cate 10 comprimate in blister. Cate 3 blistere in cutie din carton impreuna cu instructiunea pentru administrare.

Fabricant

Gedeon Richter, Budapesta, Ungaria.

Citeste si despre:

Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere Stenoza spinala cervicala Vitamina C in viroza respiratorie Galactoreea – secretia lactata patologica Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. 3 lucruri pe care trebuie sa le stii despre scarlatina Sciatica Durerea in cancer Pulsul si bataile normale ale inimii Compresia nervoasa