ISOSORBIDE DINITRATE - comprimate

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021
Compozitie
Fiecare comprimat contine izosorbid dinitrat 5 sau 10 mg.

Actiune terapeutica
Izosorbid dinitrat are un efect vasodilatator pe vasele coronariene producand o crestere prelungita a fluxului coronarian cu imbunatatirea oxigenarii miocardice.

Indicatii
cardiopatie ischemica, tratamentul si profilaxia de lunga durata a anginei pectorale, insuficienta cardiaca, spasm esofagian.

Contraindicatii
hipersensibilitate la nitrati.

Efecte adverse
La inceputul tratamentului pot aparea dureri de cap sau ameteli cu tendinta de vertij. In asemenea cazuri, pacientul va sta intins.

Mod de administrare
Sublingual: se plaseaza comprimatul sublingural si se pastreaza pana se dizolva complet (efectul apare rapid, in aproximativ 2 minute): In atacul anginos se administreaza doza de 2,5-10 mg, care se poate repeta la nevoie la un interval de 5-10 minute, dar nu mai mult de trei doze.
In edemul pulmonar acut, 5-10 mg izosorbid dinitrat se asociaza tratamentului clasic (se poate repeta doza la nevoie).
Per os: comprimatele se vor inghiti fara a fi supte sau mestecate. Pentru prevenirea atacurilor anginoase si insuficientei cardiace moderate se vor administra 2-4 comprimate a 5 mg la 4-6 ore. Pentru tratamentul insuficientei cardiace refractare si a angorului instabil cu atacuri anginoase repetate se vor administra zilnic 4-8 comprimate a 10 mg respectiv 4-12 comprimate a 20 mg in functie de gravitatea cazului.
Forma de prezentare: Isosorbide dinitrat 5 mg: cutii cu 30 comprimate. Isosorbide dinitrat 10 mg: cutii cu 60 comprimate.


Citeste si despre:

Neuropatia diabetica, complicatia frecventa a diabetului care poate duce la amputare Sindromul Piriformis Metronidazolul si sarcina Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere Stenoza spinala cervicala Cum poti profita de ultima tehnologie in materie de analize medicale Urgenta stomatologica. Semnele care ar trebui sa te trimita imediat la dentist Vitamina C in viroza respiratorie Galactoreea – secretia lactata patologica Sciatica Durerea in cancer Pulsul si bataile normale ale inimii
Cere sfatul medicului ×