HYDERGINE, comprimate

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Ce este Hydergine, comprimate si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Simptome si semne de deteriorare psihica, in special cele le-gate de imbatranire: ameteala, cefalee, scaderea capacitatii de concentrare, dezorientare, tulburari de memorie, lipsa de initiativa, stare depresiva, lipsa de sociabilitate, greutati in indeplinirea activitatilor zilnice si a ingrijirii propriei persoane; boala cerebrovasculara acuta; migrene si cefalee vasculare (numai tratament preventiv); tulburari vasculare periferice. Simptome subiective asociate cu hipertensiune arteriala.

Mod de administrare

Oral: 3 pana la 6 mg zilnic, in mai multe doze, de preferat inainte de mese. Pentru o singura doza pe zi, se recomanda 1 comprimat de 4,5 mg sau 1,5 ml (30 de picaturi) de solutie orala 3 mg/ml, inainte de micul dejun, daca medicul nu recomanda altfel. La pacientii cu deteriorare psihica sau migrena, ameliorarea simptomelor este de obicei treptata si se manifesta dupa 3-4 saptamani. Se recomanda tratamentul prelungit (3 luni sau mai mult) si chiar repetarea lui, dupa caz.

Parenteral: in tulburari cerebrovasculare acute (in special cele asociate cu hipertensiune) se recomanda tratament parenteral initial alaturi de tratament oral: 0,3mg (1 ml) Hydergin in perfuzie intravenoasa sau injectie intravenoasa lenta (in 20 ml glucoza sau ser fiziologic), o data sau de doua ori pezi. Alternativ, poate fi administrat 0,3 mg (1 ml) intramuscular sau subcutanat, o data sau de mai multe ori pe zi. In cazuri grave de boli vasculare periferice, 0,3 pana la 0,6 mg (1-2 ml) intramuscular sau subcutanat, o data sau de doua ori pe zi, asociat cu tratament oral. Daca este necesar, Hydergin-ul poate fi administrat si in injectii intraarteriale (0,3 pana la 0,6 mg = 1-2 ml), de preferat diluat in 10-20 ml ser fiziologic.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Hipersensibilitate cunoscuta la medicament.

Precautii

Se impune atentie in caz de bradicardie severa. Dupa administrarea parenterala, trebuie controlata presiunea sanguina, deoarece ar putea avea loc o scadere a presiunii.

Reactii adverse posibile

Congestie nazala ocazionala, greata trecatoare si disconfort abdominal, care pot fi prevenite luand medicamentul in timpul meselor. In majoritatea cazurilor, efectele secundare dispar, fara sa fie necesare masuri speciale.

Informatii suplimentare

Compozitie

Substanta activa: co-dergocrina mesilat (BAN) compus din mesilat de dihidroergocornina, mesilat de dihidroergo-cristina si mesilat de dihidroergocriptina in parti egale (dihidro a-ergocriptina si dihidro b-ergocriptina in proportie de 2 la 1).

Citeste si despre:

Sindromul Piriformis Metronidazolul si sarcina Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere Stenoza spinala cervicala Vitamina C in viroza respiratorie Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Galactoreea – secretia lactata patologica Sciatica Durerea in cancer Pulsul si bataile normale ale inimii Compresia nervoasa