Dezorientare

Pierdere a simtului de orientare in timp si/sau in spatiu. O dezorientare rezulta dintr-o tulburare a perceptiilor mintale care permit in mod obisnuit subiectului sa-si gaseasca repere intr-o situatie data.
- Dezorientarea in spatiu si in timp (spatio-temporala) este unul dintre simptomele majore ale confuziei mintale. Ea se mai intalneste in toate starile de slabire a constientei (tulburari de batranete, dementa, accidente vasculare cerebrale etc.).
- Dezorientarea in timp este proprie formelor de amnezie in care subiectul nu mai fixeaza informatiile recente dar traieste ca prezent o scena trecuta (ecmnezie) si este napadit de o multime de amintiri (mentism)
- Dezorientarea in spatiu se intalneste in anumite psihoze cronice si in atingerile sistemului nervos central (encefal sau maduva spinarii).

Citeste si despre:

Intoxicatia cu substante chimice medicamentoase (barbiturice, neuroleptice, etc.) Delir sau dementa? Reactia traumatica in urma unei victimizari Deficitul de vitamina D Boala Alzheimer - sfaturi pentru o viata normala Divortul si stresul la copii Hidrocodona Cand ar trebui sa consultam medicul pentru o raceala? Semnele de avertizare ale dementei Virusul West Nile: simptome si tratament
Cere sfatul medicului ×