GENTAMYCIN, fiole

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021
Compozitie
Flacoane cu solutie oftalmica si auriculara continand 0,5% gentamicina sulfat (echivalent la 0,3% gentamicin baza) in solutie apoasa,isotonica, sterila, tamponata.

Actiune terapeutica
gentamicina este un antibiotic aminoglicozidic cu spectru larg si activitate bactericida asupra majoritatii germenilor gram pozitivi si gram negativi.

Indicatii
Utilizare oftalmica: solutia oftalmica cu gentamicina sulfat este indicata in tratamentul local al infectiilor bacteriene ale polului anterior al ochiului incluzand conjunctivitele, blefarite, keratite, chalasion, ulcere corneene, dacriocistita, profilactic in traumatisme si interventii chirurgicale oftalmologice.
Utilizare auriculara: solutia auriculara cu gentamicina sulfat poate fi utilizata in tratamentul infectiilor conductului auditiv extern determinate de germeni sensibili.

Contraindicatii
Produsul este contraindicat in caz de hipersensibilitate cunoscuta la componentele sale. Utilizarea auriculara este contraindicata daca timpanul este perforat.

Reactii adverse
Pot aparea reactii alergice. Utilizarea prelungita poate favoriza suprainfectiile cu fungi sau alte microorganisme rezistente, situatii in care se initiaza o terapie adecvata.

Mod de administrare
Pentru adulti si copii- Oftalmic: 1 - 3 picaturi se instileaza in sacul blefaro-conjunctival de 3 - 4 ori pe zi sau dupa necesitati. -Auricular: Dupa toaleta conductului auditiv afectat, se instileaza 2 - 4 picaturi de 3 - 4 ori pe zi si o data in cursul noptii.

Citeste si despre:

Crioprezervarea – Fertilizarea in vitro Normele privind suplimentele alimentare - ordin 1069/2007 Betablocante adrenergice Vaccinarea antigripala Inrosirea fetei: cauze, tratament, preventie S-a lansat a 7-a generatie de smartwatch-uri Garmin Fenix si noul Epix cu modele dedicate femeilor Refluxul gastroesofagian si durerile din capul pieptului. Ce urmari grave pot avea daca nu tratam sau reducem simptomele Cauze imunologice de infertilitate Suplimentele nutritionale Fentanil Blocante ale canalelor de calciu Antibiograma si autovaccinul