FLUCONAZOL, capsule

Prospect

Publicat: 30 Decembrie 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Ce este Fluconazol, capsule si pentru ce se utilizeaza

Indicatii:

Mod de administrare

Luati intotdeauna Fluconazol Rompharm exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur. inghititi capsula intreaga, impreuna cu un pahar cu apa.

Adulti
150 mg ca doza unica.
Medicii uneori prescriu doze diferite de aceasta. Luati intotdeauna medicamentul exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra.
Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Varstnici
Se recomanda aceleasi doze ca si la adult.
Pacienti cu probleme renale
Se recomanda aceleasi doze ca si la adult.
Cat de repede se vor vedea rezultatele tratamentului?

Candidoza vaginala
Starea dumneavoastra ar trebui sa inceapa sa se imbunatateasca in decurs de cateva zile; unele femei observa o imbunatatire in decurs de o zi. Daca simptomele nu dispar in termen de cateva zile, adresati-va medicului dumneavoastra.

Candidoza penisului
Starea dumneavoastra ar trebui sa inceapa sa se imbunatateasca in decurs de cateva zile dar poate dura si pana la o saptamana. Daca simptomele nu au disparut dupa o saptamana, adresati-va medicului dumneavoastra.

Daca luati mai mult Fluconazol Rompharm decat trebuie
Daca luati prea multe capsule deodata este posibil sa va simtiti rau. in acest caz, contactati imediat medicul dumneavoastra sau cea mai apropiata unitate medicala. in cazul unui posibil supradozaj, puteti auzi, vedea, simti sau gandi lucruri care nu sunt reale (halucinatii si comportament paranoid). Poate fi necesara instituirea unui tratament simptomatic (masuri de sustinere si, daca este necesar, lavaj gastric).

Daca uitati sa luati Fluconazol Rompharm
Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata. Daca uitati sa luati o doza, luati-o imediat ce va amintiti. Daca se apropie momentul la care trebuie sa luati doza urmatoare, nu mai luati doza uitata.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Atentionari si precautii

Nu luati Fluconazol, capsule daca:

Aveti grija deosebita cand utilizati Fluconazol si spuneti medicului dumneavoastra daca:

Copii
Desi acest medicament este destinat adultilor, poate fi utilizat de catre adolescenti (cu varsta cuprinsa intre 12 si 17 ani) daca tratamentul este obligatoriu si nu exista alte variante de tratament potrivite, modul de administrare fiind acelasi ca la adult.

Interactiuni medicamentoase
Informati imediat medicul dumneavoastra daca luati astemizol, terfenadina (medicamente antihistaminice pentru tratamentul alergiilor), cisaprida (un medicament folosit pentru afectiuni ale stomacului), pimozida (un medicament folosit pentru afectiuni mintale), chinidina (un medicament folosit pentru tulburari de ritm cardiac) sau eritromicina (antibiotic folosit pentru tratarea infectiilor) deoarece aceste medicamente nu trebuie luate impreuna cu Fluconazol Rompharm (vezi pct. Nu luati Fluconazol, capsule).

Informati medicul dumneavoastra daca luati oricare dintre urmatoarele medicamente:

Acest medicament contine o cantitate mica de lactoza (glucida din lapte). Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a lua acest medicament.

Medicamentul contine in compozitia capsulei doi coloranti azoici, azorubina (E 122) si negru stralucitor (E 151), care pot provoca reactii alergice.

Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.

Fluconazol, capsule impreuna cu alimente si bauturi
Acest medicament poate fi administrat intre mese sau in timpul acestora.

Sarcina si alaptarea

Spuneti medicului dumneavoastra daca sunteti gravida, incercati sa ramaneti gravida sau alaptati. Nu luati Fluconazol Rompharm daca sunteti gravida, incercati sa ramaneti gravida sau alaptati decat daca v-a fost recomandat de catre medicul dumneavoastra.

Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

In cazul in care conduceti vehicule sau folositi utilaje trebuie sa aveti in vedere faptul ca pot aparea ocazional ameteli sau convulsii.

Reactii adverse posibile

Greata, dureri abdominale, diaree, flatulenta, rash, cefalee, modificari ale testelor functionale renale, hematologice si hepatice, reactii cutanate exfoliative, contracturi musculare, leucopenie, trombocitopenie si alopecie; rare cazuri de anafilaxie.

Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Cum se pastreaza Fluconazol

A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective. A se pastra la temperaturi sub 25 grade C, in ambalajul original.

Medicamentul nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

Nu utilizati Fluconazol daca observati ca blisterul este deteriorat.

Informatii suplimentare

Continut
Substanta activa este fluconazolul. O capsula contine fluconazol 150 mg.
Celelalte componente sunt: continutul capsulei lactoza monohidrat, amidon de porumb, amidon de porumb pregelatinizat, dioxid de siliciu coloidal anhidru, laurilsulfat de sodiu, stearat de magneziu; capsula corpgelatina, dioxid de titan (E 171), galben de chinolina (E 104), azorubina (E 122); cap-gelatina, dioxid de titan (E 171), galben de chinolina (E 104), azorubina (E 122), albastru brevetat V(E 131), negru stralucitor (E 151).

Ambalaj
Fluconazol Rompharm se prezinta sub forma de capsule cu cap de culoare verde opac si corp de culoare alb-ivoriu opac, cu aspect lucios, continand granule de culoare alba pana la aproape alba.
Fluconazol Rompharm este ambalat in cutie cu un blister din PVC/Al, continand o capsula.

Fabricantul
S. C. Rompharm Company SRL
Str. Eroilor nr. 1A, Otopeni, judetul Ilfov
Romania

Citeste si despre:

Opiu Otoscleroza Normele privind suplimentele alimentare - ordin 1069/2007 Importanta acizilor grasi OMEGA-3 pentru dezvoltarea armonioasa a copiilor Aparate auditive moderne si tehnologie de ultima generatie Abcesul periamigdalian Condromalacia patelara (rotuliana) – o afectiune a cartilajului genunchiului Discopatia lombara - lumbago si lombosciatica Lipomul