E-MOX - capsule

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021
Prospect produs: E-MOX








Afisare pentru tiparire
E-MOX
, capsule


amoxicillinum









Compozitie: Fiecare capsula contine amoxicilina (trihidrat): 500 mg. Pulbere pentru suspensie orala, fiecare 5 ml continand amoxicilina: 250 mg.


Actiune terapeutica: E-Mox este o penicilina de semisinteza cu spectru larg, cu o structura similara ampicilinei. Spectrul sau de activitate cuprinde atat bacterii grampozitive cat si bacterii gramnegative. E-Mox este bine tolerat si in cazul administrarii in doze mari.


Indicatii: E-Mox este indicat in boli infectioase bacteriene cu germeni sensibili la produs: Infectii respiratorii: pneumonie, bronsita, bronho-pneumonie, abces pulmonar, amigdalita, faringita, laringita. Infectii genito-urinare: cistite, pielonefrite, uretrite, gonoree. Infectii dermatologice, ale oaselor si tesuturilor moi, erizipel, celulite, limfagite.


Contraindicatii: Hipersensibilitate cunoscuta la produs (eventual penicilina sau cefalosporine), mononucleoza infectioasa. Prudenta se impune in administrare in cursul sarcinii si alaptarii.


Efecte adverse: Rareori tulburari gastrointestinale (in special diaree). Reactii de hipersensibilizare sub forma de rash cutanat, eozinofilie, dermatita exfoliativa.


Mod de administrare: Adulti si copii peste 40 kg: in infectii moderate sau severe: 250-500 mg de 3 ori/zi; in infectii foarte severe: 1000 mg de 3 ori/zi. Sugari si copii: o lingurita de suspensie (250 mg) de 3 ori/zi, functie de varsta si gravitatea infectiei. Nota: Tratamentul se va continua inca 48-72 ore dupa disparitia semnelor de infectie bacteriana. E-Mox suspensie trebuie utilizat dupa suspendare. Prepararea suspensiei se face prin adaugarea de apa fiarta si racita in flacon, realizandu-se astfel o suspensie continand 250 mg/5 ml.


Forma de prezentare: E-Mox capsule: cutie cu 8 capsule (a 500 mg). E-Mox suspensie: flacon cu pulbere pentru 60 ml suspensie (a 250 mg/5 ml) (dupa reconstituire).

A.P.P.: Producator: EIPICO

Citeste si despre:

Capsula endoscopica - generalitati, utilizare, pregatire Diferenta dintre cafeaua clasica si cea din capsule Opiu Otoscleroza De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului? Normele privind suplimentele alimentare - ordin 1069/2007 Abcesul periamigdalian Condromalacia patelara (rotuliana) – o afectiune a cartilajului genunchiului Discopatia lombara - lumbago si lombosciatica Lipomul