DISONATE, capsule

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Actiune terapeutica
Laxativ. Reduce tensiunea superficialaa fecalelor si favorizeaza penetrarea apei si grasimilor, modificand astfel consistenta fecalelor. Nu se absoarbe sistemic si se pare ca nu interfera in absorbtia nutrientilor. Exista si o forma de microclisma pentru pacienti peste 3 ani. Debut: 24-72 h.
Indicatii
Reducerea efortului de defecatie la persoanele cu hernii, boli cardio-vasculare, sau alte boli unde efortul la defecatie nu este indicat. Megacolon sau pacienti imobilizati la pat. Constipatii asociate cu scaune formate, dure.
Mod de administrare
Capsule -Adulti: 240 mg/zi pana cand tranzitul se normalizeaza.
- Copii peste 6 ani: 50-150 mg/zi.
Capsule softgel, solutie orala, sirop, tablete:- Adulti si copii peste 12 ani: 50-500 mg.
- Copii sub 3 ani: 10-40 mg.
- Copiiintre 3-6 ani: 20-60 mg.
- Copii intre 6-12 ani: 40-120 mg.
Contraindicatii
Greturi si varsaturi, dureri abdominale, obstructie intestinala.

Precautii
Observatii pentru pacient familie
Se poate administra PO cu lapte sau sucuri pentru a masca gustul neplacut al medicamentului. Se bea un pahar cu apa pentru fiecare doza PO. La administrarea sub forma de clisme, se adauga 50-100 mg (5-10 mL). Deoarece absorbtia docusatului este minima pot fi necesare 1-3 zile pana la obtinerea efectului.
Evaluarea si controlul terapiei
Investigati factorii favorizanti, evaluati activitatea fizica, aportul de lichide.

Interactiuni medicamentoase
Poate creste absorbtia uleiurilor minerale din tractul gastro-intestinal.

Citeste si despre:

Capsula endoscopica - generalitati, utilizare, pregatire Diferenta dintre cafeaua clasica si cea din capsule Opiu Otoscleroza Urgenta stomatologica. Semnele care ar trebui sa te trimita imediat la dentist #roboterapeut, un aparat de top in orasul medical, care te ajuta sa mergi mai departe, mai usor! Normele privind suplimentele alimentare - ordin 1069/2007 Abcesul periamigdalian Condromalacia patelara (rotuliana) – o afectiune a cartilajului genunchiului Discopatia lombara - lumbago si lombosciatica Lipomul
Cere sfatul medicului ×