DILZEM RETARD, comprimate retard

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Ce este Dilzem Retard si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Comprimatele Dilzem sunt folosite pentru tratarea durerilor de inima (angina pectorala), a hipertensiunii arteriale si pentru prevenirea respingerii transplantului de rinichi atunci cand se administreaza ciclosporina.

Mod de administrare

Utilizati intotdeauna Dilzem cu respectarea stricta a indicatiilor medicului. Daca aveti nelamuriri, cereti sfatul medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Medicul dumneavoastra va poate prescrie dozele de Dilzem sub forma de comprimate de 60 mg sau sub forma de comprimate cu eliberare prelungita de 90 mg.

Comprimatele trebuie inghitite cu un pahar cu apa.

Luati comprimatele in mod regulat, la aceleasi ore din zi.

Daca aveti impresia ca Dilzem actioneaza prea slab sau prea puternic, informati medicul dumneavoastra sau farmacistul.

Boala cardiaca ischemica

Doza initiala este de 120 mg clorhidrat de diltiazem pe zi, medicul putand decide cresterea ulterioara a acesteia in mod treptat, la intervale de 1 - 2 zile, pana la obtinerea unui rezultat satisfacator, de obicei pana la 180-360 mg clorhidrat de diltiazem pe zi. Doza totala zilnica este divizata in 2-4 doze egale, care se administreaza de preferinta inainte de mese si seara inainte de culcare. Daca este nevoie, doza zilnica poate fi crescuta pana la maximum 480 mg clorhidrat de diltiazem.

Hipertensiune arteriala

Doza va fi ajustata in mod individual de catre medicul dumneavoastra. Doza initiala este de 120-240 mg clorhidrat de diltiazem pe zi, putand fi crescuta la indicatia medicului pana la obtinerea unor valori satisfacatoare ale tensiunii arteriale, de obicei pana la 240-360 mg clorhidrat de diltiazem pe zi. Doza totala zilnica este divizata in 2-4 doze egale, care se administreaza de preferinta inainte de mese si seara inainte de culcare.

Daca utilizati si alte medicamente pentru tratarea hipertensiunii arteriale, medicul dumneavoastra poate decide scaderea dozelor acestor medicamente sau scaderea dozei de Dilzem.

Transplant renal

Doza initiala este de 120 mg clorhidrat de diltiazem pe zi, divizata in 2 doze egale. Doza obisnuita este de 180-360 mg clorhidrat de diltiazem pe zi. in functie de tensiunea arteriala, doza poate fi crescuta pana la maximum 360 mg clorhidrat de diltiazem pe zi, divizata in 3 doze egale.

Utilizarea concomitenta cu alte medicamente cu efect la nivelul aparatului cardiovascular

In functie de situatia clinica, in cursul tratamentului cu diltiazem poate fi administrata si nitroglicerina cu administrare sublinguala pentru tratarea crizele anginoase acute sau pot fi administrati nitrati cu actiune scurta sau prelungita pentru prevenirea crizelor de angina pectorala.

Utilizarea la pacientii cu boli de ficat sau de rinichi

Daca suferiti de boli de ficat sau de rinichi si tratamentul cu diltiazem este de lunga durata, este posibil ca medicul dumneavoastra sa va recomande efectuarea regulata de analize de laborator.

Utilizarea la copii

Dilzem nu trebuie utilizat la copii.

Daca luati prea multe comprimate de Dilzem odata

Daca luati prea multe comprimate odata, anuntati-l imediat pe medicul dumneavoastra sau adresati-va celui mai apropiat spital. Nu conduceti vehicule.

Daca uitati sa luati o doza de Dilzem

Luati doza imediat ce va amintiti. Totusi, daca momentul pentru urmatoarea doza este apropiat, luati doar aceasta doza si nu mai luati doza pe care ati uitat-o. Nu luati o doza dubla pentru a recupera doza uitata.

Daca doriti sa intrerupeti tratamentul cu Dilzem

Continuati tratamentul cu Dilzem chiar daca va simtiti bine. Nu intrerupeti tratamentul inainte de a va adresa medicului dumneavoastra.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Nu utilizati Dilzem daca:

- sunteti alergic la diltiazem sau la oricare dintre componentele medicamentului;

- suferiti de anumite boli de inima cum sunt boala nodului sinusal sau blocul atrio- ventricular de gradul II sau III, fara sa aveti implantat un stimulator cardiac (pacemaker);

- suferiti de hipotensiune arteriala (tensiune arteriala scazuta) cu valoarea maxima

Citeste si despre:

Dizabilitatea intelectuala sau retardul mintal Betablocante adrenergice Boala Canavan Sarcina: Ce trebuie cunoscut despre administrarea vitaminelor prenatale Sindromul Schwartz–Jampel De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. Sindromul WAGR Fenilcetonuria (PKU) Sindromul Seckel - generalitati Sindromul Down si monitorizarea prenatala Tuberculoza (TBC) - generalitati