DENTOCALM, unguent

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Ce este Dentocalm si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Indeparteaza durerile dentare si gingivale.
Unguentul Dentocalm contine doi compusi activi formulati specific pentru indepartarea rapida a durerii dentare sau durerii mucoasei bucale. Benzocaina, primul ingredient, este un anestezic de suprafata, eficient si neiritant, care este absorbit incet si determina o actiune sustinuta si toxicitate sistemica scazuta. Cand este aplicata local pe mucoasa iritata sau pe gingie, benzocaina induce un efect anestezic in 15-30 secunde, determinand indepartarea durerii si o senzatie de confort instantaneu. Eugenolul, cel de-al doilea compus activ al unguentului Dentocalm, este un agent larg utilizat in practica stomatologica, pentru a indeparta durerea determinata de hipersensibilitatea dentinei, carii sau pulpa dentara expusa.

Unguentul Dentocalm este utilizat pentru tratamentul simptomatic al: durerii determinate de leziuni minore ale mucoasei bucale sau gingivale cauzate de iritatia datorata periajului, mestecatului sau altor leziuni; durerii datorate alveolitei postextractie dentara; durerii dentare datorate hipersensibilitatii dentinei, cariilor sau pulpei dentare expuse; dureri datorate eruptiilor dentare la copii.

Mod de administrare

Se aplica un strat subtire de Dentocalm si se maseaza usor aria afectata. Se utilizeaza de cate ori este nevoie pentru indepartarea durerii sau la indrumarea stomatologului sau medicului curant.

Atentionari si precautii

Precautii

Unguentul Dentocalm este bine sa nu fie utilizat in prezenta infectiilor.

Informatii suplimentare

Compozitie

1 gram contine benzocaina 60 mg si Eugenol 100 mg.

Ambalaj

Tub continand 5 g de unguent.

Citeste si despre:

Alegerea cremei hidratante potrivite pentru ten Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere Conjunctivita - cauze, simptome, tratament Abcesele cutanate: tipuri, cauze si tratament Medicamente care nu trebuie sa-ti lipseasca din casa Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Cum sa va feriti de germenii din salile de antrenament Modificarile sexuale si fizice aparute pe masura inaintarii in varsta Ingrijirea mainilor si a unghiilor Aftele si sanatatea dentara 13 produse de care nu aveti nevoie