decoct

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Solutie extractiva apoasa obtinuta in urma decoctiei. Decoctul rezultat din plante medicinale este o compozitie lichida obtinuta prin fierberea in apa a componentelor din plante (frunze, flori, fructe, muguri). Aproximativ 1-2 lingurite dintr-o planta se fierb intre 5 si 15 minute (frunzele, florile) si intre 20-40 de minute (scoarta, cojile si radacinile) in 250 ml de apa. Decoctul se strecoara fierbinte.

Citeste si despre:

Urzica in tratarea anemiei O digestie mai buna in mod natural Beneficiile busuiocului Dieta si alte sfaturi naturiste de primavara Beneficiile pentru sanatate ale papadiei Colagenul in curele de slabire: cum sustine pielea si articulatiile in timpul pierderii in greutate Importanta RMN-ului pentru diagnosticarea precoce a afectiunilor Remedii naturiste pentru astm Alergiile Efectele plantelor in functie de forma de administrare 8 produse de ingrijire a pielii de care aveti nevoie primavara Ce beneficii are radacina de stanjenel si cum o puteti consuma