CROMOHEXAL, spray nazal

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Ce este Cromohexal, spray nazalsi pentru ce se utilizeaza

Indicatii

In rinita alergica tot timpul anului. Rinita alergica sezoniera (alergia de fan).

Mod de administrare

Daca nu este altfel indicat, se administreaza la copii si adulti de 4 ori pe zi cate un puf in fiecare nara. Tratamentul cu Cromohexal spray nazal trebuie continuat chiar daca efectele neplacute au trecut, tot timpul cat pacientul este expus substantelor alergizante (polen, praf de casa, spori de ciuperci). Se ridica capacul de protectie. Inaintea primei utilizari se tine flaconul cu deschiderea in sus si se pompeaza de cateva ori pana cand apare un nor fin de pulverizare. La utilizarea ulterioara preparatul este folosibil. Se aduce capul fin al pulverizatorului dozator in nara si se apasa odata puternic pe mecanismul de pulverizare.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Pacientii cu hipersensibilitate la clorura de benzalconiu sa renunte la utilizarea sprayului nazal Cromohexal in tratamentul alergiei de fan. Cu toate ca nu exista dovezi pentru actiunea nociva asupra fatului se recomanda sa nu se utilizeze Cromohexal spray nazal in timpul primelor trei luni de sarcina.

Interactiuni medicamentoase

Nu sunt cunoscute.

Reactii adverse posibile

In cazuri izolate poate sa apara o usturime usoara la nivelul mucoasei nazale. Rareori pot aparea greata si urticarie. Aceste efecte dispar dupa intreruperea tratamentului.

Informatii suplimentare

Compozitie

O doza de spray de 0,14 ml contine 2,8 mg sare disodica de acid cromoglicinic, 0,014 clorura de benzalconiu, sare disodica a acidului edetinic, clorura de sodiu, fosfat acid de sodiu, fosfat disodic, sorbit, aqua pro injectione.

Citeste si despre:

Atentie la sprayurile si picaturile nazale: pot da dependenta! Iata cu ce le poti inlocui Spray-urile nazale dau sau nu dependenta? Rinita alergica si dependenta de spray-ul nazal Tratarea congestiei nazale si a presiunii sinusurilor Primul ajutor in cazul epistaxisului (sangerarea nazala) Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Epistaxisul - sangerarea nazala 10 solutii eficiente pentru combaterea congestiei nazale Rinita non-alergica Remedii surprinzatoare pentru diverse probleme de sanatate Deviatia de sept - cauze, simptome, tratament