CERASORUM STIPITES codita de cirese, fragmente

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021
Descriere
Se prezinta sub forma de fragmente subtiri , de 0,5-1 mm, si lungi de 4-5 cm. Sunt cilindrice, insa la cele doua capete se largesc circular. Culoarea este brun verzuie, frecvent brun roscate. Mirosul este slab caracteristic, iar gustul amarui si astringent.

Compozitia chimica
Contin flavonoide, saponine, saruri de potasiu, taninuri catehice, proantocianidoli. Acestia din urma pun in libertate, prin solvoliza, un singur monomer antocianic si anume, clorhidratul de cianidol. La dozare, in cozile de cirese s-a obtinut un continut de 4,2g%, iar in cozile de visin, 3,1g%. Dintre flavone, au fost identificate dihidrovogonina, genisteina, naringenolul si cvercetolul. Dihidrovogonina este mai abundenta in coditele de cires.

Actiune farmacodinamica - utilizari terapeutice
Actiunea farmacodinamica este determinata de sinergismul dintre flavonoide, saponina si saruri de potasiu. Reprezinta unul dintre cele mai utilizate diuretice vegetale. In tratamentul cu acest diuretic se recomanda administrarea de pana la 5 litri decoct pe zi. Intra in compozitia Ceaiului diuretic. Produsul a fost oficializat in Farmacopeea Romana Ed. VIII-a.

Citeste si despre:

Regimul alimentar in hiperuricemie – guta, litiaza renala urica Sucul de cirese - riscuri si beneficii pentru sanatate Cura cu cirese: efecte remarcabile! Ciresele beneficii si retete delicioase Ciresele - sursa inepuizabila de antioxidanti Echipa de medici specialisti – Secretul unui zambet sanatos si de durata la Clinica Dr. Lupu Conf. Dr. Gabriela Musat, medic primar ORL: 90% din infectiile de tract respirator sunt virale si nu necesita antibiotic Ciresele au un continut bogat in vitamine. Ce beneficii nestiute au fructele verii Informatii esentiale despre biopsia hepatica Cum sa pastrati sanatatea aparatului digestiv? Punctia trofoblastica – metoda invaziva de diagnostic Endometrioza - dieta recomandata