BLEDURAN, capsule

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Ce este Bleduran si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Substanta activa - piroxicam - apartine unei clase de substante antiinflamatoare nesteroidiene, cu proprietati farmacocinetice aparte, cum ar fi: timp de injumatatire lung, absorbtie si difuzie rapida in tesuturile inflamate, activitate mare in doza scazuta si, comparativ cu alte antiinflamatoare nesteroidiene, toleranta mai buna in tractul gastrointestinal. In afara actiunii antiinflamatoare, Bleduran are si proprietati analgezice si antipiretice.

Artropatii inflamatoare cronice: artrita reumatoida, spondilartrita anchilozanta.
Artropatii degenerative ale articulatiilor periferice sau spinale.
Sindrom dureros extraarticular mioscheletal: periartrita, tendinita, posttraumatic. Dismenoree primara.
Guta acuta.

Mod de administrare

Bleduran trebuie administrat in doze reduse la pacienti cu insuficienta renala cronica, pacienti cu disfunctii hepatice, pacienti cu lupus eritematos sistemic. In cazul unui tratament prelungit, este necesar controlul periodic hematologic si biochimic. Nu se recomanda administrarea in timpul sarcinii si alaptarii.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Este contraindicat pacientilor cu ulcer peptic sau cu antecedente gastrointestinale, cu astm cronic manifest, sau antecedente astmatice, aflati sub tratament cu alte medicamente antiinflamatoare nesteroidiene. Este contraindicat in sarcina si alaptare. La copii sub 14 ani administrarea nu este indicata cu exceptia dismenoreei primare cand varsta este peste 12 ani.

Reactii adverse posibile

Majoritatea efectelor secundare dispar odata cu intreruperea tratamentului. Cele mai frecvente efecte secundare sunt: epigastralgii, greata, constipatie, diaree, timpanism, dureri abdominale, cefalee, vertij, somnolenta, tinitus, tulburari oftalmice, prurit, scade hematocritul, valoarea ureei creste.

Informatii suplimentare

Compozitie

1 capsula contine: Piroxicam 20 mg. Excipienti q.s.

Citeste si despre:

Capsula endoscopica - generalitati, utilizare, pregatire Diferenta dintre cafeaua clasica si cea din capsule Opiu Otoscleroza De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. Normele privind suplimentele alimentare - ordin 1069/2007 Abcesul periamigdalian Condromalacia patelara (rotuliana) – o afectiune a cartilajului genunchiului Discopatia lombara - lumbago si lombosciatica Lipomul