BACLOFEN AWD 10, 25, comprimate

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Ce este Baclofen AWD si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Spasticitatea muschilor scheletici in scleroza multipla, tulburari spastice care apar in boli ale maduvei spinarii sau de origine cerebrala.

Mod de administrare

Adulti, initial 5 mg de 3 ori/zi, apoi se mareste din 3 in 3 zile cu 5 mg de 3 ori/zi, pana se atinge doza zilnica necesara. Doza optima este intre 30 mg si 75 mg/zi, uneori poate fi necesara o doza zilnica de 100-200 mg. In insuficienta renala se administreaza doze mai mici. in pediatrie, doza este de 0,75-2 mg/kg, fractionata in 4 prize.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Hipersensibilitate.

Precautii

Bolnavii cu tulburari psihotice, schizofrenie, stari confuzionale, epilepsie trebuie supravegheati. Aceeasi atentie se recomanda bolnavilor cu ulcer peptic, maladii cerebrovasculare, alterari renale, hepatice, respiratorii. Precautie la bolnavii cu hipertonie preexistenta a sfincterului vezical. Tratament trebuie oprit prin reducerea gradata a dozei.
Pacientii cu boli hepatice sau cu diabet zaharat trebuie supravegheati prin teste de laborator. A nu se lasa la indemana copiilor!
Atentie in cazul asocierii cu: preparate care actioneaza asupra SNC sau alcool, antidepresive triciclice, antihipertensiune arteriala, L-dopa sau carbidopa.

Sarcina si alaptarea

Prudenta la femei insarcinate.

Reactii adverse posibile

SNC: somnolenta, uscaciune a gurii, scaderea capacitatii respiratorii, oboseala, confuzie mintala, ameteala, greata, voma, dureri de cap si insomnie, euforie, stari depresive, parestezii, mialgii, atonie musculara, ataxie, tremor, nistagmus, tulburari de acomodare, halucinatii, cosmaruri, scaderea pragului convulsivant.

Gastrointestinal: constipatie, diaree.

Cardiovascular: hTA. Urogenital: disurie, mictiuni frecvente, enurezis.

Alte reactii adverse
Tulburari vizuale, hiperhidroza, eruptii cutanate, tulburari ale functiei hepatice, spasticitate crescuta, ca o reactie paradoxala la medicatie; mai poate aparea hipotonia musculara.

Informatii suplimentare

Ambalaj

Cpr. 10 mg, 25 mg; ct. 5 blist. 10 cpr. (P-6L).

Citeste si despre:

Sindromul Piriformis Metronidazolul si sarcina Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere Stenoza spinala cervicala Vitamina C in viroza respiratorie Pacienta cu hemoragie cerebrala si episoade halucinatorii este recuperata de #SuperMedici dm sprijina femeile din Romania Galactoreea – secretia lactata patologica Sciatica Durerea in cancer Pulsul si bataile normale ale inimii Compresia nervoasa