ATARAX, comprimate filmate

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Ce este Ataraxsi pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Atarax este indicat pentru:
- tratarea anexietatii cauzata de sedarea de dinainte si dupa anestezia generala
- mancarimile datorate de unii factorii alergici, inclusiv urticarie

Atarax este un antihistaminic cu actiune asupra creierului reducand anexietatea.

Prezinta si alte efecte precum: deschidere caile respiratorii, amelioreaza simptomele de durere sau alegie, previne sau trateaza greata sau voma provocata de rau de miscare.

Mod de administrare

Inhalator adulti: bronhospasm acut si episoade intermitente de astm 1-2 inhalari in doza unica. Profilaxie sau tratamentul de intretinere: 2 inhalari de 3-4 ori/zi. Prevenirea bronhospasmului indus de exercitiu: 2 inhalari inainte de efort. Copii: bronhospasm acut, accese astmatice episodice sau inainte de efort 1 inhalatie. Tratamentul de intretinere sau profilaxie: 1-2 inhalatii de 3-4 ori/zi. Oral adulti: 4-8 mg salbutamol de 3-4 ori/zi. Copii 2-6 ani: 2,5-5 ml sirop (1-2 mg salbutamol) de 3-4 ori/zi. Copii 6-12 ani: 5 ml sirop (2 mg salbutamol) de 3-4 ori/zi. Copii peste 12 ani: 5-10 ml sirop (2-4 mg salbutamol) de 3-4 ori/zi. Injectabil: subcutanat si intramuscular 500 mcg (8 mcg/kg), cu repetare la fiecare 4 ore, daca este necesar. Intravenos 250 mcg (4 mcg/kg) injectat incet. Daca este necesar, doza poate fi repetata.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Nu luati Atarax daca:
- sunteti alergic la oricare ingredient al medicamentului
- daca luati oxibat de sodiu
- sunteti in primele trei luni de sarcina.

Interactiuni medicamentoase

Unele afectiuni medicale pot interactiona cu Ataraxul. Discutati cu medicul dvs sau cu farmacistul daca:
- sunteti insarcinata sau intentionati, ori daca alaptati
- luati vreun medicament cu prescriptie sau fara, un preparat din plante sau vreun supliment alimentar
- sunteti alergic la medicamente, alimente sau alte substante
- aveti astm bronsic, glaucom, dificultati sau blocaje de urinare, o boala cu prostata sau o boala de sange
- consumati alcool

Reactii adverse posibile

Ataraxul poate provoca somnolenta.
In plus, gura se usuca.

Tremor fin al muochilor scheletici, mai ales mainile; ocazional dureri de cap, vasodilatatie periferica cu crestere compensatorie a frecventei cardiace; crampe musculare; agitatie la copii; tahicardie foarte rar.

Reactii adverse severe: eruptii cutanate, urticarie, mancarimi, dificultate de respiratie, umflarea gurii, a fetei, a buzelor si a limbii.

Citeste si despre:

Imunofix – un produs nou pentru imunitate, de la o companie cu traditie in sanatate Sindromul Piriformis Metronidazolul si sarcina Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere Stenoza spinala cervicala Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Vitamina C in viroza respiratorie Galactoreea – secretia lactata patologica Sciatica Durerea in cancer Mituri despre frumusete