ASPIRIN PLUS C, comprimate efervescente

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Ce este Aspirin Plus C si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

In cefalee usoara sau medie, febra, raceli.
Atentie! Aspirin Plus C nu trebuie administrat timp indelungat sau in doze ridicate fara avizul medicului. La copii si tineri care prezinta afectiuni insotite de febra, Aspirin Plus C se administreaza numai la recomandarea medicului din cauza posibilei aparitii a sindromului Reye si numai atunci cand alte metode nu au avut efecte binefacatoare.

Aspirin Plus C actioneaza ca un antiinflamator nesteroidian, antipiretic, analgezic, antiagregant plachetar.

Mod de administrare

Daca nu exista alte indicatii medicale:

Adulti

Copii intre 5 - 9 ani

doza unica:

1-2 comprimate

1/2-1 1/2 comprimate

doza zilnica:

max. 8 comprimate

max. 1- 4 comprimate

Comprimatele efervescente se dizolva complet in apa.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Se interzice administrarea medicamentului Aspirin Plus C cand exista un risc crescut la hemoragii. Aspirin Plus C se administreaza numai la recomandarea medicului: in cazul terapiei simultane cu medicamente anticoagulante (de exemplu derivati ai cumarinei, heparina), in insuficienta glucozo-6-fosfatdehidrogenazei, in astm sau alergie la salicilati, cu alte medicamente antiinflamatoare respectiv antireumatice si alte substante alergizante, la pacienti cu tulburari gastro-duodenale cronice, insuficienta renala, in timpul sarcinii, in special in ultimele trei luni.
Precautii

Pacientii care sufera de astm, alergie la polen, vegetatii adenoidiene sau infectii cronice ale aparatului respirator insotite de tulburari asemanatoare cu alergia la polen, cat si pacientii hipersensibili la analgezice si antireumatice risca in cazul administrarii de Aspirin Plus C declansarea unor crize de astm (astm de intoleranta la analgezice). Acestor bolnavi li se administreaza Aspirin Plus C numai la sfatul medicului. Acelasi lucru este valabil si pentru bolnavii hipersensibili fata de alte substante ce le provoaca reactii alergice cum ar fi eruptiile cutanate, pruritul sau urticaria febrila. Tratamentul in timpul sarcinii se face numai cu avizul medicului. La administrarea regulata in timpul alaptarii trebuie luata in consideratie intreruperea alaptarii. La copii si tineri cu boli febrile, Aspirin Plus C se administreaza numai la sfatul medicului si numai atunci cand alte metode nu au avut efectul scontat. Daca aceste imbolnaviri sunt insotite de vome prelungite, acestea pot fi simptome ale sindromului Reye, un sindrom extrem de rar, dar care ameninta adeseori viata, necesitand de urgenta o ingrijire medicala.

Sarcina si alaptarea

Trebuie sa spuneti medicului dumneavoastra daca in timpul unei perioade de tratament cu Aspirin Plus C ramaneti gravida. Aspirin Plus C nu trebuie utilizat in primul si al doilea trimestru de sarcina fara sa intrebati medicul dumneavoastra. Aspirin Plus C nu trebuie utilizat in ultimele trei luni de sarcina, datorita unui risc crescut al complicatiilor pentru mama si fat in timpul nasterii

Alaptarea

Mici cantitati de acid acetilsalicilic si de metaboliti ai sai trec in laptele matern. Deoarece nu s-au raportat efecte nocive asupra sugarilor, in general, nu este necesar sa se opreasca alaptarea in cazul utilizarii medicamentului pe termen redus, la dozele recomandate pentru dureri sau febra. Totusj, daca utilizarea pe termen lung si/sau in doze mari (mai mult de 6 comprimate efervescente pe zi) a fost prescrisa in cazuri izolate, pacienta trebuie sa intrerupa alaptarea.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Aspirin Plus C nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Utilizarea Aspirin Plus C cu alimente si bauturi
Acest medicament nu trebuie administrat impreuna cu alcoolul etilic, datorita riscului crescut de leziuni la nivelul mucoasei gastro-intestinale si de crestere a timpului de sangerare, datorita efectelor aditive ale acidului acetilsa-licilic si alcoolului.
Informatii importante privind unii excipienti continuti de Aspirin Plus C
Aspirin Plus C contine 933 mg sodiu pe un comprimat efervescent, fapt ce trebuie luat in considerare de catre pacientii cu dieta hiposodata.

Reactii adverse posibile

Rar: reactii de hipersensibilitate (bronhospasm, eruptii cutanate); foarte rar: tulburari gastrice, hemoragii gastro-intestinale, scaderea trombocitelor (trombocitopenie).
Atentie! La administrarea frecventa si prelungita, in cazuri rare, poate aparea o hemoragie gastrica grava. La aparitia scaunelor negre trebuie consultat imediat medicul. in cazuri exceptionale, la o administrare indelungata, se poate instala o anemie prin microhemoragii digestive. Supradozarea poate cauza la copii si varstnici ameteli si tinitus. in aceste cazuri pacientii se pot adresa medicului. La depasirea dozelor poate creste valoarea transaminazelor.

Cum se pastreaza Aspirin Plus C

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.
A se pastra la temperaturi sub 25 grade Celsius, in ambalajul original
A nu se lasa la indemana copiilor.

Informatii suplimentare

Compozitie

1 comprimat efervescent continand: acid acetilsalicilic 400 mg; acid ascorbic 240 mg. Componente neactive esentiale: hidrogenocitrat de sodiu.

Ambalaj

Cutii cu 20 de comprimate efervescente.

Fabricant

BAYER BITTERFELD GmbH,
Salegaster Chausse 1, 06803 Greppin,
Germania

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata

BAYER S.R.L Romania,
Bd. Poligrafiei nr. 3A, sect.1, Bucuresti

Data ultimei verificari a prospectului Septembrie 2015

Citeste si despre:

Prim ajutor in caz de inec cu alimente Consecintele unei supradoze de aspirina Aspirina: 6 proprietati terapeutice uimitoare Aspirina si prevenirea maladiilor cardiovasculare Echipa de medici specialisti – Secretul unui zambet sanatos si de durata la Clinica Dr. Lupu Ce afectiuni pot fi detectate cu ajutorul unui RMN cerebral De ce unele persoane nu isi dau seama ca au kilograme in plus 7 moduri sa scapati definitiv de kilogramele in plus Bananele ajuta la pierderea kilogramelor in plus? Adio kilograme in plus cu tratamente spa