5-HTP

Prospect

Publicat: 16 Octombrie 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021
Efecte

5-HTP (l-5-Hidroxitriptofan) este o substanta naturala extrasa din semintele plantei medicinale Griffonia simplicifolia. 5-HTP este un aminoacid precursor al neurotransmitatorului serotonina numita si "substanta fericirii. Vitaminele C si B6 sunt cofactori importanti in bioprocesul de conversie a 5-HTP in serotonina.

- antidepresiv: induce calm, siguranta de sine, relaxare, incredere, dorinta si capacitate de comunicare in depresia reactiva cauzata de un eveniment de viata traumatic, depresia endogena cauzata de dezechilibrele chimice la nivel cerebral, depresia bipolara sau tulburarea maniaco-depresiva, depresia post-partum si tulburarile afective de sezon (depresia de primavara, cauzata de schimbarea luminozitatii ambiante)
- imbunatateste calitatea somnului
- reduce durata si frecventa episoadelor de apnee de somn
- stimuleaza memoria, sustine procesele de invatare, reduce durerile cronice de cap
- adjuvant in curele de slabire (obezitate, bulimie) - regleaza apetitul. In timpul curelor de slabire scade nivelul cerebral de serotonina, ceea ce duce la depresie si la nevoia de a consuma dulciuri
- amelioreaza simptomele fibromialgiei, creste pragul durerii
- reduce simptomele in sindromul premenstrual si tulburarile legate de menopauza
- reduce unele forme de dependenta (alcool, tutun, droguri) si comportamentul agresiv

Alte ingrediente
Celuloza, siliciu, maltodextrina, acid stearic.
NU contine drojdie, lapte, lactoza, grau, soia
Mod de administrare
1 - 4 tablete/zi la masa sau conform recomandarii consultantului de specialitate
Contraindicatii
Nu se administreaza copiilor sub 12 ani, femeilor insarcinate sau care alapteaza, persoanelor care folosesc antidepresive, inhibitori MAO, celor care sufera de ulcer, boala Crohn, colon iritabil, colita ulcerativa, boala celiaca. Dupa administrare nu se vor conduce automobile sau utilaje grele.
Efecte secundare
Administrarea produsului poate provoca dureri de cap, abdominale, diaree, rinoree, somnolenta. Daca aceste manifestari persista, intrerupeti administrarea.

Citeste si despre:

Hipertensiunea pulmonara - cauze, simptome, tratament Protocol de practica in boala Gaucher Cum poti profita de ultima tehnologie in materie de analize medicale #roboterapeut, un aparat de top in orasul medical, care te ajuta sa mergi mai departe, mai usor! Icterul Remedii naturiste pentru tulburarile de somn #SUNTBINE – vorbeste, asculta - afectiunile psihologice precum Burnout-ul, anxietatea, depresia nu sunt o rusine sau o slabiciune
Cere sfatul medicului ×