Psihastenie

Dereglare functionala a personalitatii, care se traduce printr-o dificultate si o teama de a actiona, cu constientizarea dureroasa a acestei tulburari.
Psihastenia strange laolalta diferite simptome ca acela al impresiei de a fi obosit dimineata, o stare de spirit depresiva, fobii si obsesii, o tendinta spre scrupulozitate, interiorizare si indoiala. Pacientul dovedeste un sentiment de insatisfactie psihica si o incoerenta mintala care pot duce pana la depersonalizare. De obicei, inhibitia cedeaza la efort si tulburarile se atenueaza adesea concomitent cu accesul la responsabilitati.

Tratament -
Asociind unei psihoterapii o chimioterapie usoara (antidepresoare, sedative) si reguli de buna igiena a vietii, tratamentul vizeaza obtinerea, apoi dezvoltarea unui bun nivel de activitate. In general, activitatea confera cele mai bune sanse de vindecare a bolnavului.

Citeste si despre:

Miocardita, inflamatia muschiului inimii Tumorile cardiace - canceroase si necanceroase Tumorile oculare din perspectiva oncologului Cordul atletului, o forma de hipertrofie a ventriculului stang 25 de ani de DENT ESTET in Romania Gest de speranta! Beatrice Caslaru, multipla campioana la inot, si-a donat prima medalie europeana in cadrul programului MedLife de testare genetica gratuita pentru copiii cu cancer Tiroidectomia, ce presupune si cand este necesara De ce sunt mai frecvente durerile in piept in randul barbatilor Manifestarile neoplazice, primele semne ale cancerului Efectul consumului de energizante asupra inimii
Cere sfatul medicului ×