Postura

1. Pozitie a corpului sau a uneia dintre partile sale in spatiu.
Numeroase afectiuni pot antrena tulburari ale posturii: bolile neurologice (scleroza in placi, boala Parkinson), afectiunile osteoarticulare (scolioza, cifoza, poliartrita reumatoida, spondiartrita anchilozanta) sau musculare (distrofia musculara). Uneori, o postura proasta este cauzata de perenizarea unei atitudini incorecte (capul plecat, spatele curbat, umerii cazuti) sau de un exces ponderal.
2. Tehnica de kineziterapie utilizata pentru prevenirea sau corectarea unei pozitii proaste.
Postura consta in mentinerea partii de corp in cauza intr-o pozitie buna cu ajutorul unor chingi, al unei gutiere sau al unui lombostat din gips sau rasina sintetica.

Citeste si despre:

Asistenta de urgenta in caz de calamitate Tulburarile de miscare: distonia 15 aspecte pe care mersul le dezvaluie despre sanatatea unei persoane Port-bebe-ul sau marsupiul, pericol pentru coloana vertebrala a bebelusilor Tratamentul cu toxina botulinica Durerile cervicale Paralizia cerebrala Bolile si leziunile pe care le-ar putea provoca utilizarea intensiva a computerului 5 tipuri de dureri asociate cu munca la birou si remediile lor Te doare spatele? Scapa de dureri cu ajutorul remediilor din natura