Exsanguinotransfuzie

Inlocuirea celei mai mari parti a sangelui sau a globulelor rosii apartinand unui bolnav cu sange si globule rosii de la donatori. Principalele indicatii ale unei exsanguinotransfuzii sunt boala hemolitica a nou-nascutului, anemiile sau intoxicatiile grave, babesioza, drepanocitoza.

Tehnica - Exsanguinotransfuzia este practicata in mod manual la nou-nascut: un cateter este introdus in vena ombilicala pentru a permite alternativ punctiile sagvine la copilas si injectarile de sange sau de globule rosii de la donator. In alte cazuri (drepanocitoza), se poate utiliza un aparat de citafereza care permite eliminarea globulelor rosii ale bolnavului si restituirea catre el a altor elemente ale singelui sau, precum si a globulelor rosii sanatoase.

Citeste si despre:

Rejuvenarea pielii cu laser CO2 Modificari ale pielii in sindromul ovarelor polichistice Abordarea acneei in sarcina Ai menstruatii neregulate si par in exces? Afla care este afectiunea de care suferi Miocardita, inflamatia muschiului inimii Tumorile cardiace - canceroase si necanceroase Tumorile oculare din perspectiva oncologului Cordul atletului, o forma de hipertrofie a ventriculului stang 25 de ani de DENT ESTET in Romania Gest de speranta! Beatrice Caslaru, multipla campioana la inot, si-a donat prima medalie europeana in cadrul programului MedLife de testare genetica gratuita pentru copiii cu cancer
Cere sfatul medicului ×