Exoftalmie

Proeminare a globului ocular in afara orbitei sale. Exoftalmia poate fi asociata unei inrosiri a conjunctivei, unui edem al pleoapelor, uneori unei vederi in dublu cu un strabism trecator.

Diagnostic - Acesti se bazeaza pe un examen clinic care stabileste daca exoftalmia este unilaterala sau bilaterala, daca ea poate fi redusa (globul ocular poate fi impins partial in spate) sau nu, daca proeminarea este pe axul orbitei sau oblic, daca exista semne vasculare (suflu la auscultatie, batai pulsatile resimtite atunci cand se apasa pe ochi).

tratament - Este in primul rand cel al cauzei: el este hormonal - asociat eventual cu o corticoterapie - pentru o exoftalmie basedowiana, antibiotic si antiinflamator pentru exoftalmiile infectioase, chirurgical, radioterapie sau chimioterapie pentru exoftalmiile tumorale, neurochirurgical sau neuroradiologic in caz de anomalii vasculare.

Citeste si despre:

Boala Basedow Graves (gusa exoftalmica) Osteoporoza juvenila Gliomul optic Boli cauzate de deficitul de proteine Tromboza de sinus cavernos Eliberarea scutirilor medicale de la orele de educatie fizica si sport pentru elevi si studenti Bolile autoimune Afectiunile tiroidei Cancerul nazal Asistenta medicala a prescolarilor, elevilor si studentilor
Cere sfatul medicului ×