Dieta

Abtinere temporara, totala sau partiala, de a consuma alimente din motive personale sau terapeutice. Dietele se clasifica in trei categorii.
- Dieta absoluta consta in neabsorbirea nici de alimente, nici de bauturi pe cai naturale. In acest caz, aporturile esentiale organismului sunt furnizate sub forma diferitelor solutii administrate prin perfuzii intravenoase.
- dieta hidrica consta in absorbtie doar de apa astfel incat sa nu se aduca organismului calorii si destinata deci provocarii unei pierderi de greutate. adaptarea organismului la astfel de practici provoaca, In general, efectul invers celui dorit: incetinirea metabolismului, provocata de dieta, persista si dupa intreruperea ei, iar pacientul recastiga intreaga greutate pierduta, chiar si in plus, dupa reluarea alimentatiei.
- Dieta proteica limiteaza alimentatia la proteine. Acest tip de regim necesita o functiune renala perfecta, in caz contrar ea dovedindu-se foarte periculoasa. Doar medicul o poate prescrie.
Dietele sunt putin prescrise de medici: de fapt, excluderea unuia sau mai multor tipuri de alimente genereaza frustrari si carente si rar produc pe termen lung efectele asteptate.

Citeste si despre:

Dieta Ornish Dieta care previne aparitia pietrelor la rinichi Dieta cu ciocolata Dieta Sonoma Dieta restrictiva caloric Dieta celor 3 ore Dieta pentru detoxifierea de primavara Scaderea in greutate: exista o dieta ideala? 5 motive de a include cartofii in dieta Dieta cu zmeura
Cere sfatul medicului ×