Postata de crina monica169008 cu 12 ani in urma.
buna.am un baietel de 2 ani si 9 luni ,care refuza olita.pisi face la olita din picioare si la wv la fel,,cand trebuiue sa faca treaba mare ,il pun pe olita si nu mai face ,se inhiba si se constipa si cate 4 zile,nici la wc nu vrea ,,i dau ptr constipatie tot ce trebuie ptr a iesi,si nu vrea,doar cand i pun pampers numa atunci,dar greu
a fost certat f rau acum 4 luni si cred ca de atunci e asa.ce sa imai dau.ajutati,ma,iam dat debridat ,nu face nimic,se plange de burta cand nu poate sa faca .
acum 7 luni
Buna ziua,
Este posibila ca aceasta problema sa fie mai mult psihologica decat fizica, ceea ce inseamna ca corpul baietelului tau functioneaza corect, dar el se opreste din cauza stresului sau anxietatii. Constipatia poate fi, de asemenea, o problema separata care ar putea necesita un tratament diferit.
Iata cateva sugestii care s-ar putea sa ajute:
1. Incercati sa creati un mediu relaxant in jurul olitei. Cititi-i povesti sau puneti muzica in timp ce este pe olita, si incurajati-l sa stea pe ea pentru perioade mai lungi de timp.
2. Nu il fortati sa foloseasca olita. Acest lucru poate duce la mai mult stres si anxietate. In schimb, incercati sa il incurajati si recompensati atunci cand foloseste olita.
3. Discutati cu el despre temerile lui legate de olita. Poate ca este speriata de ea sau nu ii place senzatia de a face in ea. Daca puteti afla mai multe despre ce il preocupa, s-ar putea sa puteti gasi o solutie.
4. Daca constipatia persista, discutati cu medicul despre posibilitatea de a folosi un tratament sau un supliment care sa il ajute.
5. Consultati un psiholog care este specializat in problemele copiilor. Ei au experienta in lucru cu copii care au anxietate sau frica legata de toaleta si ar putea fi in masura sa va ofere sfaturi utile.
Intr-un final, este important sa tineti cont de faptul ca fiecare copil este diferit si probabil ca va trebui sa experimentati diferite metode pentru a gasi cea care functioneaza cel mai bine pentru baietelul dumneavoastra.
Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.
Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: https://www.clickmed.ro/medic/psihologie
Articole de interes:
sfatulmedicului.ro/Constipatia-si-diareea-copilului/constipatia-la-copil_195
sfatulmedicului.ro/Constipatia-si-diareea-copilului/constipatia-la-copil_195
Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare
sau adauga o intrebare noua
Adauga o intrebare noua